• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Hvide asparges med sortfodsskinke og ægge-vinaigrette

4 Personer

INGREDIENSER

12 otte asparges, 75 g pr. person
Sortfodskinke, 2 gode skiver pr. person
1 æg, hårdkogt og finthakket
1 spsk Dijon-sennep
2 spsk sherryvineddike
1⁄2 fed hvidløg
1 skalotteløg, finthakket
1 spsk citronsaft 2 spsk vand
12 spsk olivenolie, god og frugtig
1 spsk cornichoner, finthakkede
1⁄2 bundt purløg, finthakkede, gem et par strå til pynt

Sådan laver du hvide asparges med sortfodsskinke

Kog ægget i 10 minutter, det skal være tæt på hårdkogt, dog ikke begyndende til at blive blåt. Tag sortfodskinken ud af køleskabet, så den tempereres. Sæt en gryde over med vand og salt.

Vask asparges og skræl forsigtigt asparges fra hovedet og ned. Du kan med fordel gøre det på et skærebræt, hvis du er bange for at de brækker. Fjern den helt nedre del af aspargesen. Når vandet i gryden koger, kommes asparges i med en klat smør i 3-5 minutter. Afkøl asparges i koldt vand.

Kom sennep, finthakkede hvidløg og skatteløg, citronsaft, sherryvineddike og vand i en skål, pisk olivenolien
i lidt ad gangen uden at det skiller, smag til med salt og peber. Tilsæt cornichoner, finthakket æg og purløg. Du kan erstatte purløg med ramsløg, hvis årstiden er til det. Vend rundt og smag til.

På en tallerken anrettes asparges og et par spsk af æggevinaigrette kommes på. Top med et par skiver god sortfodskinke. Pynt med purløg.