Hvide asparges med brunet smør
Denne forret med hvide asparges er ultrasimpel og nem at lave, men smagen er uovertruffen. Brug så vidt muligt nystukne og pivfriske asparges.
2 Personer
INGREDIENSER
500 g hvide asparges
100 g smør
50 g salt

Sådan laver du hvide asparges med brunet smør
Knæk bundene af dine asparges og skyld dem under den kolde hane, dub dem tørre med køkkenrulle og skræl dem fra lige under hovedet og ned.
En gryde med vand og salt bringes i kog. Aspargesene lægges i en skål og det kogende vand hældes over. Det er vigtigt, at der er vand nok til at dække dine asparges helt. Lad dem stå og trække i 2 minutter. Imens kommes smørret i en kasserolle, der skrues op for varmen og så snart smørret er smeltet, og det bruser op, fjernes kasserollen fra varmen.
Tag aspargesene op af vandet og lad dem dryppe af. Læg aspargesene i panden med det brunede smør, vend dem rundt og krydr med salt. Servér aspargesene som forret som de er eller prøv dem som tilbehør til stegt eller dampet fisk.