Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

HVEDER

15 stk. 

INGREDIENSER 

15 g gær

2 æg

1 ¾ dl koldt vand 

1 ¾ dl kold sødmælk 

60 g blødt økologisk smør

700 g hvedemel 

45 g sukker 

7 g stødt kardemomme 

10 g salt 

Hveder fra konditoritet

SÅDAN GØR DU

Bland ingredienserne og ælt dejen i ca. 10 minutter til dejen bliver glat og blank. Bruger du en røremaskine skal den stå på medium hastighed.

Dæk dejen til, og lad den hvile i 30 min.

Del dejen i 15 lige store stykker. Form bollerne ved at lægge et stykke dej på din ene håndflade og rulle det rundt med fingrene på den anden hånd. Læg bollerne på en bradepande med bagepapir, ved siden af hinanden med 5 cm imellem.

Lad bollerne hæve ca. 2-3 timer og gerne længere tid hvis du har tid til det; det er af afgørende betydning for et godt resultat.

Når bollerne er hævet til ca. dobbelt størrelse, vil de nå sammen, så de får form som hveder. Bag hvederne ca. 15-20 minutter ved 180 °C på varmluft.

Flyt dem over på en rist, og lad dem køle af. Nyd hvederne med kold smør!