Høns i asparges

Denne version adskiller sig en smule fra den velkendte variant, hvor fyldet lægges i en tartelet. Princippet er dog det samme med den sprøde dej, der holder på stuvningen. Her bruges lårkød, men andet kød fra kyllingen eller rester fra en kyllingesteg, kan sagtens bruges.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

Høns
6 kyllingelår 
1 spsk vindruekerneolie 
1 dl hvidvin
½ bundt timian 
2 laurbærblade 
5 sorte peberkorn

Sauce
2 spsk smør 
2 spsk hvedemel 
2 dl fløde 
2 dl sødmælk 
Ca. 4 dl kogelage fra lårene 
6 blade husblas 
150 g brune champignon 
1 spsk vindruekerneolie 
1 spsk smør 
1 håndfuld hakket persille 
Salt og friskkværnet peber

PANERING
2 sammenpiskede æg 
1 tallerken med hvedemel 
1 dyb tallerken med panko 
2-4 spsk vindruekerneolie

GARNITURE
12 hvide asparges 
12 grønne asparges 
1 bundt vilde asparges 
1 spsk smør 
1 lille drys sukker 
1 lille håndfuld urter 
Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU HØNS I ASPARGES:

HØNS: Krydr lårene med salt og peber og brun dem i en gryde i olie. Tilsæt hvidvinen, lad den koge næsten helt væk og dæk kødet med vand. Lad det koge op, skum for urenheder og tilsæt timian, laurbær og peberkorn. Kog lårnene helt møre i ca. 1 time. Afkøl lårene og pil kødet af benene.

SAUCE: Smelt smør i en rummelig gryde, tilsæt mel og pisk det sammen og lad det bage lidt af i gryden. Tilsæt fløde og mælk lidt efter lidt under piskning, til saucen helt glat. Tilsæt hønsefond og rør, til saucen har en cremet konsistens og afkøl herefter. Læg imens husblas i blød i koldt vand og rør den ud i saucen. Skær svampene i stykker og rist dem på panden i olie og smør. Vend svampene og kyllingekødet i saucen og smag til med persille, salt og peber. Hæld saucen i et firkantet fad, dæk med husholdningsfilm og sæt på køl, til massen er helt kold og har sat sig. Vend den ud på et skærebræt og skær i rektangler eller firkanter.

PANERING: Vend stykkerne i henholdsvis mel, æg og panko. Sæt dem atter på køl, til de er helt kolde og faste. Steg stykkerne med hønsekød sprøde på panden i rigeligt olie. Anret stykkerne med hønsekød midt på tallerkenen og læg de tre slags asparges og lidt friske urter rundt om.

GARNITURE: Ordn de forskellige aspargestyper. Skær enden af de grønne asparges og pil de små blade af, der sidder langs stokken. Nip ligeledes enden af de vilde asparges. Skræl de hvide asparges og bræk den seje bund af. Blancher de tre typer asparges kort ét hold ad gangen i en gryde med letsaltet vand og læg dem herefter i iskoldt vand. Skær de hvide og grønne asparges i mundrette stykker og lad de vilde være hele. Lun de hvide og grønne asparges i lidt smør i en gryde og krydr med sukker, salt og peber.

Andre opskrifter med høns

Hønsesalat