• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Hjemmelavet marmelade

Tre delikate sommermarmelader. Velegnet til alt fra franskbrød og boller til vafler og pandekager

Der findes vel næppe noget, der smager mere af sol og sommer end danske bær. så når bærrene er tilgængelige, enten i haven eller hos grønthandleren, er det med at slå til. marmeladerne smager selvfølgelig dejligt på et stykke brød, men husk også at spise dem til ost, eller brug dem som smagsgiver i diverse dessertcremer og saucer

Stikkelsbærmarmelade

Med vanilje og jernurt

1 STORT SYLTEGLAS

INGREDIENSER

500 g stikkelsbær
1 dl vand 
1 spsk tørret jernurt (tehandleren eller helsekosten) 
375 g sukker
1 vaniljestang

Hjemmelavet stikkelsbærmarmelade

SÅDAN LAVER MAN STIKKELSBÆRMARMELADE:

Nip enderne af stikkelsbærrene og skyl dem i koldt vand. Kom vand og jernurt i en kasserolle, kog op og rør godt rundt. Træk kasserollen fra varmen, når væsken koger og sæt låg på. Lad jernurten trække i væsken i 10 minutter. Sigt herefter lagen gennem en finmasket sigte.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom stang og korn i en gryde sammen med stikkelsbær og sukker og tilsæt ca. 1 dl af lagen. Bring gryden langsomt i kog, mens du forsigtigt rører i ny og næ. Lad marmeladen simre, til bærrene begynder at sprække, og massen bliver sammenhængende. Beregn ca. 10-15 minutter. Juster evt. smagen med lidt mere lage. Fyld marmeladen på skoldede sylteglas.

Hjemmelavet hindbærmarmelade

Hindbærmarmelade

Med ribs og estragon

1 STORT SYLTEGLAS

INGREDIENSER

150 g rensede ribs
350 g rensede hindbær 
½ dl vand 
375 g rørsukker 
1 lille håndfuld friskhakket estragon

 

SÅDAN LAVER MAN HINDBÆRMARMELADE:

Rib ribsene og skyl dem og hindbærrene forsigtigt. Kom bærrene og vandet i en gryde, kog op og lad marmeladen småsimre i ca. 5 minutter.

Tilsæt sukkeret og lad marmeladen simre videre i ca. 5-10 minutter.

Skum herefter eventuelle urenheder af i toppen af gryden og tilsæt estragon. Lad atter marmeladen simre i et par minutter. Fyld marmeladen på skoldede sylteglas.

Kirsebærmarmelade

Med lakrids og ingefær

1 STORT SYLTEGLAS

INGREDIENSER

750 g kirsebær uden sten 
375 g rørsukker 
1 dl vand 
½ dl citronsaft 
1 tsk friskrevet ingefær 
Fintrevet skal af 1 økologisk citron 
1 tsk lakridspulver

 

Hjemmelavet kirsebærmarmelade

SÅDAN LAVER MAN KIRSEBÆRMARMELADE:

Skyl kirsebærrene og fjern stenene. Kom sukker, vand og citronsaft i en gryde og lad det koge sammen i et par minutter, til temperaturen er 115 grader. Brug et stegetermometer.

Tilsæt herefter kirsebærrene, ingefær, citronskal og lakridspulver. Lad marmeladen simre ganske sagte i ca. 30-40 minutter. Smag evt. til med ekstra lakridspulver og ingefær.

Fyld marmeladen på skoldede sylteglas.