• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Hjemmelavede mysliboller

 Med spelt og maltøl

CA. 24 STK. 

INGREDIENSER


50 g grofthakkede mandler
50 g grofthakkede valnødder
50 g græskarkerner
25 g hørfrø
50 g tørrede tranebær
1 maltøl (33 cl)
50 g gær
2½ dl lunkent vand
1 spsk æbleeddike
1 spsk groft flagesalt
300 g groft speltmel
200 g hvedemel
1-2 spsk smeltet smør til pensling

Sådan laver du mysliboller 

Udblød nødder, kerner og tranebær i maltøllet og lad det trække i ca. 1 time. Opløs gæren i vandet i skålen på røremaskinen og tilsæt kernerne, eddiken og saltet.

Sæt dejkrogen på maskinen og sæt den i gang ved lav hastighed. Tilsæt stille og roligt de to meltyper. Sæt nu hastigheden på middel og rør dejen i ca. 15 minutter, eller til den slipper skålens sider. Sluk maskinen og dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Hævetiden afhænger af bl.a. temperaturen, men beregn ca. ½-1 time. Hvis du ikke har en røremaskine, skal dejen bare æltes rigtig godt.

Fordel dejen, så den fylder ca. 2⁄3 i smurte muffinsforme, dem af silikone giver det bedste resultat. Dæk dejen igen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve, til den når kanten af formene.

Pensl med det smeltede smør og bag bollerne på midterste rille i 10 minutter ved 200 grader. Tag bollerne ud af formene, sæt dem på bageristen og giv dem ca. 5 minutter mere i ovnen.

 

Mangler du noget at komme på myslibollerne?

Prøv vores

Hjemmelavet nutella

Lær opskriften her

Prøv vores

Hjemmelavet marmelade

Lær opskriften her