• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Hindbærsnitter

Ca. 40 stk.

Chefkonditor, Nynne Vedel Dyhrberg

INGREDIENSER

Dej:

375 g mel
200 g sukker
60 g mandelmel 275 g smør
1 æg

Hindbærmarmelade:

500 g friske hindbær 150 g sukker
Saften fra 1⁄2 citron
7 g pektin

Glasur:

2-3 (70 g) æggehvider
400 g flormelis

Sådan laver du hindbærsnitter

Hindbærmarmelade: Bland 25 g (ca. 2 spsk) sukker med pektin. Varm de øvrige ingredienser langsomt op til kogepunktet, og lad koge i 5 minutter.

Tilsæt sukker/pektin-blandingen, rør i 2 minutter. Tag marmeladen af varmen og lad den køle af.

Dej: Bland mel, sukker, mandelmel og smør til en ensartet masse. Tilsæt ægget, rør massen sammen og lad den herefter hvile i mindst 3 timer i køleskabet.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca. 0,5 cm tyk og skær den over i to lige store dele.

Prik huller med en gaffel i den ene halvdel. Smør ca. 200 g hindbærmarmelade på den anden halvdel. Læg de to halvdele sammen med hindbærmarmeladen i midten og lad dem hvile 30 minutter i køleskabet.

Bag hele kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 10-12 minutter. Bland imens æggehvider og flormelis til glasur. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.

Smør glasuren ud over kagen, mens den stadig er lun. Skær kagen ud i ønskede snitte-størrelser, før den er helt kold, da glasuren ellers krakelerer.