• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Helleflynder

Med skaldyrsfumé, vinterspinat, syltet skalotteløg og kantareller, serveres med brandade

INGREDIENSER 

4 stykker helleflynderfilet á ca. 180-200 g 
500 g spinat, skyllet og renset godt 

Skaldyrsfumé 
500 ml skaldyrsfond 
100 g smør 

Syltet løg og kantareller 
200 gram små fine kantareller, renset  
2 banan-skalotteløg 
1 dl æblecidereddike 
1 dl sukker 

Brandade 
250 g klipfisk, udvandet i 48 timer, skift vandet et par gange undervejs 
Olivenolie 
600 g skrællede bagekartofler 
3 fed hvidløg 
250 ml mælk 
50 g smør 

Sådan laver du helleflynder med skaldyrsfumé, vinterspinat og kantareller

Steg fisken i vindruekerneolie på siden hvor der sad ben. Vend fisken efter ca. 6 minutter og steg videre i 1 minut med en god klat smør. Tag fisken af panden og læg spinaten på panden, den skal ikke have mere end 1 minut, til den lige falder sammen. 

Skaldyrsfumé 

Reducér fonden til det halve, skær smørret i tern og pisk det i fonden med en stavblender så den skummer op. 

Syltet løg og kantareller  

Kog eddike og sukker op og stil lagen på køl. Pil løget og skær det i 5 mm tykke skiver. Kom løg og kantareller i lagen. 

Brandade  

Kog kartoflerne i rigeligt vand. Tilsæt fisken når kartoflerne er møre og kog videre i 6-7 minutter. Hæld vandet fra og lad det dampe af i 5 minutter. Fjern fisken og sæt det til side og mos kartoflen med mælk og smør, pres hvidløget i og pluk den kogte klipfisk og rør den i mosen. Smag til med olivenolie og salt og peber. 

Anret fisken med spinat på og kom et par spiseskefulde fumé ud over. Pynt med syltede kantareller og løg. Server brandade a part.