• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Havtaskehale med muslinge-nage, smørstegt grønkål og svampe

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Havtasken er både i smag og tekstur tæt på hummer, men prisen en kende mere overkommelig. Hør din fiskemand om han kan skaffe små havtaskehaler, så alle om bordet kan få deres egen hale.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring

INGREDIENSER

• 4 havtaskehaler i portionsstørrelser (400-500 g pr. stk.)

• 500 g blåmuslinger

• 2 dl tør hvidvin

• 200 g koldt smør i tern

• 80 g persille

• ½ citron

• 300 g blandede svampe (f.eks. Karl Johan og kantareller)

• 300 g grønkål

Olivenolie og smør, til stegning af fisken

• Salt og peber

 

Havtaskehale med  muslinge-nage, smørstegt grønkål og svampe

Sådan gør du

1. Rens, skyl og sortér blåmuslinger og damp dem i hvidvin i en gryde i ca. 5 minutter. Kassér muslingerne og reducér muslingesaften til det halve.

2. Soignér havtaskehalerne ved at fjerne skind og hinder (eller få din fiskehandler til at ordne det for dig). Husk endelig at bevare benet i midten!

3. Rens og skær svampene i passende stykker. Gør det samme med grønkålen.

4. Steg havtaskehalerne på en pande i en blanding af olivenolie og smør i 6-8 minutter afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber under stegning. Tag havtaskehalerne af og lad dem hvile i 5 minutter før servering.

5. Steg nu svampene på samme pande, til de er gyldne. Tilsæt grønkål og steg med i 1 minut. Krydr med salt og peber.

6. Varm muslingesaften op og kom i en kandeblender sammen med persillen. Start blenderen og tilsæt det kolde smør lidt ad gangen. Smag saucen til med citronsaft og salt.

7. Anret på smukke tallerkner og top med grøntsagerne.

 

Havtaskehale med  muslinge-nage, smørstegt grønkål og svampe
Havtaskehale med  muslinge-nage, smørstegt grønkål og svampe
Havtaskehale med  muslinge-nage, smørstegt grønkål og svampe