• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Havtaske pikeret med fennikelsalami

Den hvide havtaske, hvis smag og tekstur kan sammenlignes med hummer, får i denne ret ekstra smag og saft fra fennikelpølsen, der forsigtigt indstikkes på tværs af fileten. På tallerkenen får den pikerede havtaske selskab af fennikel og trompetsvampe og når glasset så fyldes med dråber af ”de sorte damer”, som Lis Neris så symbolsk betyder på den nordøst- italienske dialekt – ja, så vokser smilet lystigt på enhver.

Opskrift til 2 personer

INGREDIENSER 

  • 400 g havtaskefilet
  • 3-4 tykke skiver fennikelpølse, skåret i stifter
  • 2 store fennikel, ¼ af den ene fennikel høvles fint og lægges i isvand og  stilles væk, resten skæres i ensartede trekanter
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk tørrede trompetsvampe, opblødt i lunkent vand og skyllet omhyggeligt
  • Skrællen af en ½ økologisk citron
  • Et par kviste fransk estragon
  • Balsamico til pynt
  • Flagesalt 

SÅDAN GØR DU

De ensartede trekanter af fennikel og trompetsvampe syltes, dvs. småkoges i olivenolie, citronskal, salt og estragonstilke (uden blade, da bladene skal pilles af og gemmes til pynt) i 20-25 minutter eller til fennikeltrekanterne er møre. Sluk for blusset.

Med en spids, skarp, tynd kniv (alternativt kan en strikkepind eller spisepind bruges) stikkes lommer gennem havtaskefileten på tværs, herigemmen trækkes/indstikkes stifter af fennikelpølse, gerne ved hjælp af en pincet. Krydr fileten med salt og peber og vend den i olivenolie. Steg den ved god varme i 2-3 minutter på hver side på en slip-let-pande. Tag fileten af og lad den hvile et minut, før den skæres i skiver. Anret skiverne med fennikel og svampe sammen med lidt af olivenolien og pynt med dryp af balsamico, den høvlede fennikel, estragonblade og evt. flagesalt.