• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Grydestegt kylling

Med asparges, nye løg og flødesauce.

4 PERSONER

Du skal bruge: 

Kylling

1 stk. Løgismose kylling

Urter til kyllingen (estragon, timian, hvidløg, persille)

1 god klat smør

1 skvæt olivenolie

Salt og peber 

Sauce

1 dl tør Sherry

3 dl piskefløde

100 g kantareller

200 g kejserhatte

Citronsaft

Salt og peber

Grøntsager

8 flotte asparges (grønne eller hvide)

4 nye løg med top

1 kg friske ærter

1 lille klat smør

Salt og peber

Sådan gør du: 

Grydestegt kylling: Fyld kyllingen med urter og bind den op, så lårene beskytter brystkødet under stegningen. Brun kyllingen grundigt af i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olivenolie. Husk at krydre med salt og peber undervejs. Når kyllingen er brunet godt af, tilsættes lidt ekstra urter i bunden af gryden og låget ligges på. Skru ned til medium varme og lad kyllingen stege under låg ca. 30 min. Sluk for varmen og lad den trække under låg ca. 15 min. Tag herefter kyllingen op og lad den trække yderligere 20 min. 

Sauce: Rensende kantareller og kejserhatte steges på en pande. Panden koges af med tør sherry og tilsættes herefter stegeskyen fra gryden hvor kyllingen er stegt. Tilsæt piskefløde, kog det en smule ind og smag til med citronsaft, salt og peber.

Grøntsager: Alle grøntsager renses og ordnes. De nye løg steges let på en pande og kommes derefter i en gryde med asparges og ærter. Tilsæt en smule vand, en klat smør, salt og peber og damp det hele i et par minutter.

Anretning: Del kyllingen i passende stykker og anret på et fad med grøntsagerne. Pynt evt. fadet med plukkede estragonblade, ramsløg og persille og servér saucen ved siden af.