Grydestegt kylling
Med asparges, nye løg og flødesauce.
4 PERSONER
Du skal bruge:
Kylling
1 stk. Løgismose kylling
Urter til kyllingen (estragon, timian, hvidløg, persille)
1 god klat smør
1 skvæt olivenolie
Salt og peber
Sauce
1 dl tør Sherry
3 dl piskefløde
100 g kantareller
200 g kejserhatte
Citronsaft
Salt og peber
Grøntsager
8 flotte asparges (grønne eller hvide)
4 nye løg med top
1 kg friske ærter
1 lille klat smør
Salt og peber

Sådan gør du:
Grydestegt kylling: Fyld kyllingen med urter og bind den op, så lårene beskytter brystkødet under stegningen. Brun kyllingen grundigt af i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olivenolie. Husk at krydre med salt og peber undervejs. Når kyllingen er brunet godt af, tilsættes lidt ekstra urter i bunden af gryden og låget ligges på. Skru ned til medium varme og lad kyllingen stege under låg ca. 30 min. Sluk for varmen og lad den trække under låg ca. 15 min. Tag herefter kyllingen op og lad den trække yderligere 20 min.
Sauce: Rensende kantareller og kejserhatte steges på en pande. Panden koges af med tør sherry og tilsættes herefter stegeskyen fra gryden hvor kyllingen er stegt. Tilsæt piskefløde, kog det en smule ind og smag til med citronsaft, salt og peber.
Grøntsager: Alle grøntsager renses og ordnes. De nye løg steges let på en pande og kommes derefter i en gryde med asparges og ærter. Tilsæt en smule vand, en klat smør, salt og peber og damp det hele i et par minutter.
Anretning: Del kyllingen i passende stykker og anret på et fad med grøntsagerne. Pynt evt. fadet med plukkede estragonblade, ramsløg og persille og servér saucen ved siden af.