• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Grill spyd med kalvehjerte og kejserhatte

opskrift til 4 personer

Tag på yakitori-bar i Japan: Forestil dig store kolde fadøl i tunge krus med perlende kondens, røg fra både køkken og tobak, højt humør og en kok, der står med sine bare næver og griller alt godt fra dyret og mere til. I Japan har de en flot tradition for at grille indmad. Vi gør dem kunsten efter med kalvehjerte i skiver, marineret i miso-glace. Har du en yakitori-grill, er du heldig, har du ikke, så går det også nok.

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 1. september 2021 | Nr. 7 2021

Ingredienser 

• 300 g kalve- eller oksehjerte, ca. 15 g pr. spyd

• Kejserhatte eller portobellosvampe, ½ pr. spyd

• 1 bundt friske koriander

• 50 g ristede, saltede peanuts

Miso-glace:

• 3 spsk mørk miso

• 2 spsk soja

• 2 spsk østersauce

• 2 spsk yuzu- eller citronsaft

• 2 spsk sesamolie

• 1 fed hvidløg, fintrevet

• 2 tsk chiliflager

Olivenolie

Grill spyd med kalvehjerte og  kejserhatte

SÅDAN GØR DU

1. Blend alle ingredienser til miso-glace med en stavblender. Konsistensen kan justeres med vand eller olie.

2. Skær kalve- eller oksehjerte fri for sener, blodkar og fedt og skær det reelle kød ud i 1 cm tykke skiver. Du kan spørge din slagter om han vil fritage dig for rensearbejdet.

3. Rens kejserhatte og skær dem ligeledes i 1 cm tykke skiver.

4. Pensl kød og svampe med miso-glace.

5. Hak koriander og peanuts.

6. Sæt skiftevis kød og svampe på grillspyd. Grill spydene ved høj varme, ca. 3 minutter på hver side, gerne på en yakitori-grill, alternativt på en almindelig grill.

7. Drys spydene med koriander og peanuts og servér straks

 

   Servér klassisk rød Rhônevin til maden som alternativ til de store fadøl.

­

FLERE OPSKRIFTER MED SVAMPE

Find flere opskrifter

Gå på opdagelse i vores store opskrift-univers

Se flere opskrifter