• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Grillet tomatsalat

Opskrift til 4 personer

Store, små, røde, gule, grønne, lange, runde – tomaten findes i et utal af varianter og biologisk set er den et bær og dermed en frugt, selvom den handelsmæssigt optræder som en grøntsag; faktisk den mest solgte grøntsag i Danmark. Få Magnus Sonnes favorit-opskrift på grillet tomatsalat. 

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 01. juli 2021 | Nr. 06 2021

Ingredienser

• 500 g forskellige store tomater

• 500 g små tomater

• Diverse krydderurter (basilikum, oregano, merian, mynte, skovsyre)

125 g Løgismose salatost

• 1 rødløg i tynde skiver

Olivenolie

Eddike

• Sort peber, salt

 

 

 

 

 

   TIP: I butikken på Nordre Toldbod kan du hele sommeren finde kasser med blandede tomater i alskens farver og former fra fødevaremarkedet Rungis.

Sådan gør du

1. Skær de store tomater ud i halve eller kvarte, så form og figur er forskellige.

2. Smør både de små og de skårne tomater med en lille smule olie og grill dem til de har taget farve.

3. Anret salaten med grillede tomater overhældt med olie og eddike, urter, ost og løg.

4. Servér som en let ret med grillet surdejsbrød eller som tilbehør til grillet fisk, fjerkræ eller oksekød.

Flere opskrifter med tomat

Lad dig inspirere af flere af kokkens udvalgte opskrifter med tomat og bliv klogere på den farverige grønsag.

Se mere her