• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Grillet Secreto med puré af rød peber og grillet grønt

Secreto er en udskæring fra bugen af spanske Iberico-grise. Kødet er ekstremt smagfuldt, saftigt og mørt. Iberico-grisen går også under navnet sortfodsgris eller Iberico belotta, som hentyder til hhv. grisens udseende og det den spiser. Belotta betyder nemlig agern og nødderne udgør en stor del af de fritgående grises føde. Agern indeholder mange enkelt-umættede fedtsyrer, som man normalt finder i eksempelvis olivenolie, og Iberico-grisens fedt menes derfor at være særligt sundt og smagfuldt. Desuden bibringer agernene den særligt eftertragtede fede, nøddeagtige og umamirige smag til kødet.  

Denne opskrift på grillet secreto, peberfrugtpuré og grønt smager af sol og sommer og bør nydes i selskab med gode venner og den helt rigtige vin.

INGREDIENSER

700-800 g secreto Iberico 
25 g Piment d’Espelette 
God olivenolie 
6 røde peberfrugter 
Lidt sherryeddike 
2 skalotteløg, snittet i tern  
500 g grønne asparges, uden den seje bund og lyn-blancheret 
1 lille sommerkål eller spidskål 
2 courgetter  
2 spsk vindruekerneolie 
Salt 
Peber 
1 bdt fintsnittet persille 
1 fed hvidløg, knust 
1 citron 
Evt. krydderurter til at pynte af med 

Sådan laver du grillet Secreto med puré af rød peber og grillet grønt

Tænd din ovn på 220 °C.   
Vindruekerneolie, 1 spsk Piment d’Espelette og 2 tsk groft salt blandes sammen til en marinade, som gnubbes godt ind i kødet. Imens kødet trækker smag, halveres peberfrugterne og kernerne og stilk fjernes. Peberfrugterne lægges på en bageplade med bagepapir med skindsiden op og bages i ovnen i 25 minutter til de er godt brændte. Derefter lægges de i en skål som dækkes med husholdningsfilm eller sølvpapir. Lad dem køle af.  

Skær courgetter ud i tynde skiver  ca. 3 mm på den lange led. Brug evt. et mandolinjern, men du kan også skære dem med en skarp kniv. Vær omhyggelig med, at hver enkelt skive får en ensartet tykkelse. 

Varm en grillpande op. Dup skiverne med olie. Når panden er godt varm, lægger du skiverne på, sådan at grillrillerne går på tværs af skiverne. Brug en paletkniv til blidt at presse hver enkelt skive ned, og lad dem så ligge. Lad courgetterne grille, til grillstregerne er trukket igennem på den anden side, grill kun på den ene side. Kom lidt olie på aspargesene og grill dem efter courgetterne. 
Imens fjernes de yderste blade på sommerkålen og det deles i kvarte fra toppen og ned igennem stokken. Kålen grilles også med lidt olie på. 

Når peberfrugterne er kølet af fjernes skindet. Sautér skalotteløget i lidt olie, tilsæt sherryeddike og reducér eddiken til det halve. Blend peberfrugterne med den reducerede eddike og smag til med salt og lidt Piment d’Espelette. 

Sørg for at grillpanden er godt varm og grill secretoen 1 minut på hver side, lad det hvile et par minutter før det skæres. 

Persille, hvidløg og olivenolie samt revet skal og saft af en citron, salt og peber blandes. Varm de grillede grøntsager op i ovnen i 2 minutter hvis de er blevet kolde og anret dem på et fad. Hæld dressingen over. 

Anret kødet på peberfrugt-puréen med lidt krydderurter på toppen 

Alt grill-arbejdet kan selvfølgelig også forgå på en gas- eller kuglegrill.