Ribeye på grill
- med hele bagte Label Rouge hvidløg og bagekartoffel med kryddersmør
OPSKRIFT TIL 2 PERSONER
Et rigtigt herremåltid: krogmodnet ribeye med flot fedtmarmorering og højde, sprød bagekartoffel med hvidløgskryddersmør og saftig og intens Malbec i glasset. Skal der oksekød på bordet, skal det gøres ordenligt!
Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. juli 2022 | Nr. 4 2022
INGREDIENSER
• 2 flotmarmorerede ribeyes à ca. 300 g pr. stk.
• 2 bagekartofler
• 200 g blødt Løgismose smør
• 2 hele hvidløg Label Rouge fra Løgismose, Nordre Toldbod
• 1 citron, skal og saft herfra
• 1 skalotteløg
• 1 håndfuld frisk persille
• Salt og peber
Tip: Brug bagte hvidløg til dit kryddersmør. Bagte hvidløg giver mere sødme, fylde og aroma end friske og skarpe hvidløg.

SÅDAN GØR DU
1. Tænd ovnen på 200°C
2. Skyl bagekartoflerne og placér dem på en rist eller i et ildfast fad sammen med de hele hvidløg.
3. Bag hvidløgene i ca. ½ time til de er helt møre og kartoflerne i ca. 1 time.
4. Rør smør, finthakket skalotteløg, citronskal og finthakket persille sammen i en skål.
5. Smut de bagte hvidløg og mos dem til en puré og tilsæt den i kryddersmørren.
6. Smag kryddersmøren til med citronsaft, salt og peber.
7. Sørg for at overfladen på dine ribeyes er tør og krydder dem godt med salt og peber.
8. Grill ribeyes på en meget varm grill i 3-4 minutter på hver side. Lad dem trække minimum 10 min. inden servering.
9. Servér grillede ribeyes med bagte kartofler, kryddersmør og sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette - læs opskriften her


