Hel grillet pighvar

med nye kartofler, grillede asparges og løg og brunet smørsauce

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonn | 16. maj 2022 | Nr. 3 2022

INGREDIENSER

• 1 pighvar á ca. 2 kg
• 1 bundt rosmarin
• 1 bundt timian
• 1 bundt citrontimian
• 1 bundt dild
• Dildstilke
• 2 citroner
Løgismose smør
• Salt og peber
• 1 spsk. Piment d’Espelette

Brunet smørsauce
• 1 pakke Løgismose smør
• 2 skalotteløg i fine tern
• 2 hvide asparges i fine tern
• 2 spsk. hakket dild
• ½ citron, skal herfra

Grillet grønt
• 1 kg nye kartofler
• 8 hvide asparges, skrællede
• 8 nye løg med top
Olivenolie
• Salt og peber

 

Grillet pighvar

SÅDAN GØR DU

Fisk
1. Giv pighvarren et snit ned langs stregen på oversiden af fisken fra hoved til hale og drys med salt og peber.

2. Placér kullene i grillen i begge sider, så pighvarren kan ligge i midten uden direkte kontakt til kul.

3. Placér halvdelen af rosmarin, timian og citrontimian på grillen, og kom derefter pighvarren ovenpå.

4. Fordel resten af urterne, skiver af 1 citron, stilke fra dild og 4-5 skiver smør samt Piment d’Espelette på toppen af pighvarren.

5. Kom låg på grillen, og lad fisken tilberede i 30-50 min. alt efter styrke på kullene. Tjek dog løbende om kødet løsner sig fra benene.

Brunet smørsauce
1. Brun imens 1 pakke smør til det dufter dejligt af ristede nødder.

2. Tilsæt løg, hvide asparges, dild og citronskal til den brunede smør 5-6 min. inden servering.

Grillet grønt
1. Kog de nye kartofler i rigeligt kogende vand tilsat masser af salt i 9-10 min. og lad dem trække sig færdige i det varme vand.

2. Grill grøntsagerne 6-7 min. til de er møre og har taget farve. Vend dem i olivenolie og lidt salt.

3. Servér hele molevitten anrettet med fjordrejer og masser af brunet smørsauce.

 

fladfisk

Med en kyststrækning med mere end 7.000 kilometer land lige ved havet er Danmarks kyst verdens næst længste. Det er derfor oplagt at finde fiskestang, harpun og snorklesæt frem og fange sin egen mad eller lægge vejen forbi en fiskekutter på landets mange havne og se, hvad der er landet af lækkerier.

Læs om fladfisk