15/5/2022 | Magasin 3 2022
Grillet pighvar
Med nye kartofler, grillede asparges og løg og brunet smør.
Ingredienser
- 1 Pighvar á ca. 2 kg
- 1 bundt rosmarin
- 1 bundt timian
- 1 bundt citrontimian
- 1 bundt dild
- Dildstilke
- 2 citroner
- Løgismose smør
- Salt og peber
- 1 spsk Piment d’Espelette
- Brunet smør
- 1 pakke Løgismose smør
- 2 stk skalotteløg , i fine tern
- 2 stk hvide asparges , i fine tern
- 2 spsk hakket dild
- ½ citron , skal herfra
- Grillet grønt
- 1 kg nye kartofler
- 8 stk hvide asparges , skrællede
- 8 nye løg , med top
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Fisk
Step 1. Giv pighvarren et snit ned langs stregen på oversiden af fisken fra hoved til hale og drys med salt og peber.
Step 2. Placér kullene i grillen i begge sider, så pighvarren kan ligge i midten uden direkte kontakt til kul.
Step 3. Placér halvdelen af rosmarin, timian og citrontimian på grillen, og kom derefter pighvarren ovenpå.
Step 4. Fordel resten af urterne, skiver af 1 citron, stilke fra dild og 4-5 skiver smør samt Piment d’Espelette på toppen af pighvarren.
Step 5. Kom låg på grillen, og lad fisken tilberede i 30-50 min. alt efter styrke på kullene. Tjek dog løbende om kødet løsner sig fra benene.
Brunet smørsauce
Step 1. Brun imens 1 pakke smør til det dufter dejligt af ristede nødder.
Step 2. Tilsæt løg, hvide asparges, dild og citronskal til den brunede smør 5-6 min. inden servering.
Grillet grønt
Step 1. Kog de nye kartofler i rigeligt kogende vand tilsat masser af salt i 9-10 min. og lad dem trække sig færdige i det varme vand.
Step 2. Grill grøntsagerne 6-7 min. til de er møre og har taget farve. Vend dem i olivenolie og lidt salt.
Step 3. Servér hele molevitten anrettet med fjordrejer og masser af brunet smørsauce.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...