30/6/2021 | Magasin 6 2021
Grillet ostemad med trøffel
En ostemad – nærmest et dansk gastronomisk klenodie og et fornemt bevis på, hvordan få, gode råvarer tilsammen kan skabe en storslået enhed. Vi har her taget ostemadden under kærlig (og en smule ekstravagant) behandling med denne servering, som er en perfekt snack til Michelots vine. Nyd ostemaden som den er til middagens første glas vin, eller lad den indgå som komponent på det veldækkede ostebord.
Ingredienser
- 4 skiver godt surdejsbrød
- ½ Brillat Savarin
- 1 hel frisk trøffel , størrelse efter pengepung (7-10 g pr. person)
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær skiver af osten med en varm kniv (hold den under den varme hane et par sekunder).
Step 2.
Dryp brødskiverne med olivenolie og drys med salt. Placér osteskiverne på brødet og drys igen med salt, peber og en smule olivenolie.
Step 3.
Grill brødene ved svag varme, til de er sprøde og gyldne i bunden og osten er blevet blød, men ikke helt smeltet.
Step 4.
Anret med masser af revet trøffel over.
Tip
Køb Brillat Savarin i vores butik på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk