Helstegt Løgismose kylling

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Helstegt Løgismose kylling er et skønt måltid og tilberedes kyllingen korrekt er resultatet uovertruffen. 

Denne opskrift er også oplagt at prøve på grillen.

 

INGREDIENSER

1 Løgismose kylling 
Skallen af ½ økologisk citron
3 fed hvidløg
Krydderurter (salvie, rosmarin, estragon, timian etc.)
1 tsk Piment d'Espelette 
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
Salt og peber 

SÅDAN GØR DU

1. Forvarm ovnen til 170 ⁰C (Varm alternativt grillen op).

2. Kom citronskal, pillede hvidløg og krydderurter ind i kyllingen.

3. Smør kyllingen med olivenolie, og krydr med flagesalg og Piment d'Espelette.

4. Steg kyllingen i ca. 1 time og 15 minutter, til den er gennemstegt. Vend kyllingen undervejs, og sørg for at hælde saft, fedt og olie, der lægger sig i bradepanden, over kyllingen i ny og næ. Det sikrer sprødt skind.

5. Lad kyllingen hvile 15 min. før servering  det er alfa omega for en saftig og smagfuld kylling!

 

GODT GREJ TIL AT LAVE GRILLET LØGISMOSE KYLLING