Helstegt Løgismose Kylling
Denne opskrift på helstegt Løgismose kylling er super nem at lave. Ikke desto mindre er resultatet uovertruffen. De syrlige, salte citroner i kombination med krydderiblandingen piment d'espelette giver kyllingen en fantastisk aromatisk og letrøget smag. Prøv også opskriften når grillen skal indvies på forårets lune dage.
INGREDIENSER
1 Løgismose kylling
1 saltet citron (alternativt en frisk citron)
2 kviste rosmarin
1 tsk Piment d'espelette
3 spsk olie
Salt og peber

SÅDAN LAVER DU HELSTEGT LØGISMOSE KYLLING:
Forvarm ovnen til 170 ⁰C (Varm alternativt grillen op).
Skær citronen i mindre stykker og kom dem ind i kyllingen sammen med rosmarinen. Smør kyllingen med olien og piment d'espelette og krydr den med salt og peber ind- og udvendigt.
Steg kyllingen i ca. 45 minutter, til den er gennemstegt. Vend kyllingen undervejs. Alternativt kan kyllingen grilles ved indirekte varme i ca. 45 minutter.
Servér kyllingen med små ovnstegte kartofler og en god salat.