Helstegt Løgismose kylling
OPSKRIFT TIL 4 PERSONER
Helstegt Løgismose kylling er et skønt måltid og tilberedes kyllingen korrekt er resultatet uovertruffen.
Denne opskrift er også oplagt at prøve på grillen.
INGREDIENSER
1 Løgismose kylling
Skallen af ½ økologisk citron
3 fed hvidløg
Krydderurter (salvie, rosmarin, estragon, timian etc.)
1 tsk Piment d'Espelette
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
Salt og peber

SÅDAN GØR DU
1. Forvarm ovnen til 170 ⁰C (Varm alternativt grillen op).
2. Kom citronskal, pillede hvidløg og krydderurter ind i kyllingen.
3. Smør kyllingen med olivenolie, og krydr med flagesalg og Piment d'Espelette.
4. Steg kyllingen i ca. 1 time og 15 minutter, til den er gennemstegt. Vend kyllingen undervejs, og sørg for at hælde saft, fedt og olie, der lægger sig i bradepanden, over kyllingen i ny og næ. Det sikrer sprødt skind.
5. Lad kyllingen hvile 15 min. før servering − det er alfa omega for en saftig og smagfuld kylling!