Grillet gazpacho
OPSKRIFT TIL 4 PERSONER
Der findes (næsten) en uendelig række af tomatsorter, og de byder alle på hver sin smagsprofil, ligesom udseendet varierer betragteligt. Tomaterne er trofaste følgesvende i det salte køkken, hvor smagen vinder frem. Prøv her Magnus Sonnes grillet gazpacho.
Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 01. juli 2021 | Nr. 06 2021
INGREDIENSER
• 4 store tomater
• ½ agurk
• ½ rødløg
• 2 fed hvidløg
• 1 rød og 1 grøn peberfrugt
• ½-1 rød chili
• 2 stængler blegselleri
• Frisk oregano, merian og basilikum
• ½ dl olivenolie
• Salt og peber
• 2 skiver daggammelt brød

SÅDAN GØR DU
1. Skær alle grøntsager i grove stykker og grill dem til de har taget farve, uden at de tilberedes for længe.

2. Lad de grillede sager køle en smule af. Blend grøntsager og brød og tilsæt de øvrige ingredienser.

3. Smag suppen til med salt, peber, Piment d’Espelette og sherryeddike.

4. Køl suppen helt ned og nyd med godt brød til – og evt. olivenolie dryppet udover.
