• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Grillet fisk med hjertesalat, sommerkål og salsa verde

Ingen sommer uden frisk fisk på grillen. Du kan bruge stort set alle slags fisk, men vælg gerne fisk i en størrelse, så hver kan få en hel fisk for sig selv. Vores kokke serverer den grillede fisk med grillet sommerkål og hjertesalat samt en frisk og aromatisk salsa verde med et væld af friske krydderurter.  

4 Personer

INGREDIENSER 

4 fisk renset for skæl og indmad (eksempelvis havbars, hornfisk, knurhane, makrel eller rød mulle) 

4 stk hjertesalat (skyllet og delt i halve gennem stokken) 

1 stk sommerkål eller spidskål (skyllet og delt i kvarte gennem stokken) 

4 citroner 
4 kviste rosmarin 
50 g revet parmesan 
1 lille bundt bredbladet persille  
1 lille bundt persille 
1 lille bundt kørvel 
1 lille bundt dild 
1 lille bundt purløg 
3 dl olivenolie 
Salt og peber 

Sådan laver du grillet fisk med hjertesalat, sommerkål og salsa verde

FISKEN 
Skær den ene citron i skiver og læg skiverne i bugen på fiskene sammen med 1 kvist rosmarin. Krydr fiskene med salt og peber og smør dem med olivenolie.  

KÅL OG SALAT 
Tilsæt salt, peber samt revet citronskal fra 1 citron til 1 dl olivenolie. Pensl salat og kål med olien lige inden de skal grilles 

SALSA VERDE 
Blend krydderurterne groft med 1,5 dl olivenolie, saften fra den revne citron samt lidt salt og peber. Gem salsa verden til at dressere den grillede salat med. 

GRILLNING 
Grill fiskene ved middelhøj varme ca. 5 minutter på hver side. Vend først fiskene når de har sluppet grillristen. Halvér 2 citroner og eventuelle kerner fjernes. Grill citronerne til de er helt sorte og bløde (kun på skærefladen). Grill kålen i ca. 3 minutter på begge sider. Grill hjertesalaten i 2 minutter på den flade side. 

Salat og kål anrettes med salsa verde og revet parmesan ud over. Servér fisken med salat og en grillet citron.