• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Grillet dorade

Med fennikel og dild

INGREDIENSER

4 dorader

1 bundt dild 

1 fennikel 

1 citron 

Salt og peber

Olivenolie

SÅDAN TILBEREDES GRILLET DORADE:

Hvis ikke det er gjort i forvejen, rens fisken grundigt indvendigt. Fyld fisken med fintsnittet fennikel, citron og bundter af dild. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Sørg for, at fiskeskindet er helt tørt. Rids små snit i skindet og pensl med et tyndt lag olie. Varm grillen op til meget hård varme, og smør risten med smagsneutral olie, som brændes godt af, og læg så fisken på. Pres let med en palet, uden fisken bukker sammen. Hav nu is i maven – en klassisk fejl er at rykke på fisken for tidligt, så skindet sidder fast på risten. Vær i stedet tålmodig, og lad så fisken være i fred, fiskeskindet vil automatisk slippe risten, når det er sprødt nok

Vend fisken når den selv slipper og gentag på den anden side. 

Servér med din foretrukne sommersalat og nye kartofler. 

Andre opskrifter på grillet fisk

Grillet makreller

Lær opskriften her