Grillet butterfly-kylling med couscoussalat og saltet yoghurt 

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Drøm dig til Nordafrika med dette måltid, og servér det især, når I er mange om bordet. Mængden af krydderurter og de grillede grøntsager skal man ikke kimse ad i couscoussalaten, der må nemlig ikke spares på noget i en couscoussalat, for de små durumhvedegryn smager nemlig ikke af alverden selv – så fuld smæk på smagene og farverne.

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 1. april 2022 | Nr. 2 2022

ingredienser

Kylling
• 1 stk. Løgismose kylling
• 2-3 spsk. ras el hanout
• 2 tsk. sumak
Olivenolie
• Salt og peber

Couscoussalat
• 100 g couscous
• 1 rød peberfrugt
• 1 squash
• 1 bundt friske løg
• 4 gulerødder med top
• 1 lille bundt bredbladet persille
• 1 lille bundt koriander
• Sumak
• 1 citron
• 1 rød og 1 grøn chili
• Salt

Saltet yoghurt
• 2-3 dl Løgismose græsk yoghurt
• 1-2 tsk. salt
• Skallen af ½ citron
• Et drys sumak
• Et stort dryp olivenolie

 

  Find mere end 50 forskellige krydderier fra fra danske Mill & Mortar på hylden hos Løgismose, Nordre Toldbod

Butterfly-kylling opskrift Opskrift på butterfly-kylling med couscous og saltet yoghurt

SÅDAN GØR DU

Couscous og kylling

1. Vend 100 g couscous med 3 spsk. god olivenolie. Overhæld med 200 g kogende vand og 1 tsk. salt. Dæk til med film og stil til side i 20 min.

2. Fjern rygbenet på kyllingen. Klip på hver side af rygbenet med en fjerkræsaks (gem rygbenet i fryseren til en dag, der skal laves suppe eller fond).

3. Placér kyllingen med skindsiden opad, og pres med to hænder på den øverste del af brystet, så brystbenet giver et knæk og hele kyllingen bliver flad.

4. Smør kyllingen ind i ras el hanout, sumak, salt, peber og olivenolie.

5. Grill eller steg kyllingen på en grillpande i 30-45 min. alt efter farten på grillen (her er anvendt en plade på en gasgrill).

6. Grill imens grøntsagerne til couscoussalaten, til de har taget farve og skær dem herefter i passende stykker.

7. Bland de grillede grøntsager med couscous, sumak, friske urter, citronsaft og lige så meget chili, som systemet kan holde til.

8. Lad kyllingen trække i 5-10 min., når den er færdig.

Saltet yoghurt

1. Bland græsk yoghurt med salt og citronskal.

2. Anret i en skål og dryp med olivenolie og drys med sumak. Voilà – klar til nordafrikansk middag!

  Butterfly-udskæringen er fortrinlig at ty til, når lår og bryst skal tilberedes ensartet og skindet være sprødt.

FIND FLERE OPSKRIFTER MED KYLLING

Se alle vores opskrifter med kylling her

­

Smagen af frihed

Løgismose kyllingen er opdrættet i fuld frihed og lever et rigtigt luksusliv i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne. Kyllingerne går frit fra morgenstund til solnedgang hvor de finder naturlig føde i jorden, men fodres også med GMO-fri 99,1 % majs og korn.

Læs mere om vores kylling