• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Grillet andebryst med rødbeder, hindbær og blommer

En oplagt sensommer-ret med masser af smag og dybde. Vil du have mere fylde, kan du med fordel tilføje confiterede andelår til retten.

4 Personer

Gæstekok, Thomas Rode

INGREDIENSER

2 andebryster, gerne økologiske
10 rødbeder
1 håndfuld friske hindbær
0,5 dl balsamico
1 citron
Ca 100 g blandede salater

Sådan laver du grillet andebryst med rødbeder, hindbær og blommer

Tænd og klargør grillen.

Skræl 2 af rødbederne og skær dem i tynde skiver. Krydr dem med salt, peber og citronsaft og lad dem trække imens du laver de øvrige elementer af retten.

Skær de resterende rødbeder i kvarte fra top til rod. Vend dem med olivenolie, salt, peber og lidt reven citronskal. Grill rødbederne ved indirekte varme, til de er møre, ca. 35-45 min alt afhængigt af varmen i grillen.

Dup andebrysterne tørre med lidt køkkenrulle. Fjern sølvhinden og rid skindet ved hjælp af en skarp kniv. Krydr med salt, og friskkværnet hhv. rosa, sorte og grønne peberkorn.

Grill andebrysterne med skindsiden nedad, men pas på at de ikke brænder; steg dem enten ved direkte varme mens du er opmærksom hele tiden, og fjern dem hvis der kommer ammer, eller steg dem ved indirekte varme. Giv dem ca. 10 min på skindsiden og 1-2 minutter på kødsiden, tag dem af og lad dem trække på en rist.

Knus hindbærrene let med en gaffel og bland dem med balsamico, citronsaft og ca. 1 dl jomfruolivenolie. Smag til med salt og peber.

Skær andebrystet i tynde skiver på langs, anret dem oven på salaten sammen med rødbederne og de marinerede rødbedeskiver og dryp med hindbærdressingen. Krydr efter med saltkrystaller og friskkværnet peber.

Du kan også sagtens tilberede rødbederne i ovnen og stege andebrystet på panden.