Grillede grønne asparges med morkler à la crème

FORRET TIL 4 PERSONER

Med danske asparges serveret med flødeglaserede morkler, på godt dansk à la crème, og den schweiziske komælksost Gruyère, har du det perfekte match til den tyske trylledrik fra Fritz Waßmer.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 16. maj 2022 | Nr. 3 2022

INGREDIENSER

• 12 store, flotte grønne asparges

• 200 g friske morkler

• 25 g Løgismose smør

• 1 skalotteløg

• 1 hvidløg

• 4 dl Løgismose piskefløde

• Citronsaft

• 100 g Gruyère

• Salt og peber

   Køb friske morkler og danske asparges i butikken på Nordre Toldbod

opskrift på grønne asparges med morkler á la créme

SÅDAN GØR DU

1. Tænd grillen, og gå nu i køkkenet og klargør de grønne asparges. Skær evt. aspargesene, og bræk de nederste 5 cm af og skræl dem eventuelt lidt, hvis de er meget tykke.

2. Rens morklerne (ikke med vand), og hak skalotteløg og hvidløg meget fint.

 

3. Varm en stegepande op, og tilsæt smør. Steg morklerne ved høj varme i et par minutter, skru ned på middel varme og tilsæt skalotteløg og hvidløg. Lad dem stege med et par minutter.

4. Tilsæt piskefløde, og lad koge ind til det halve. Smag til med citronsaft, salt og peber.

­

5. Grill de grønne asparges ved høj varme, til de er møre, men har bid.

­

6. Anret de grillede asparges på et stort fad med morkler à la crème.

Riv Gruyère over.

Bliv klogere på morkler

Morklen er en af verdens mest ypperlige svampe – og det med rette! Med sin nødde- og kødagtige smag samt faste konsistens er det svært ikke at forelske sig en smule. Morklen lever vildt og skyder op gennem jorden de mest forunderlige steder: alt fra vejkanter og mellem fliser til under løv- og nåletræer.

Læs hele artiklen

Bliv klogere på asparges

Kend dem på knækket kunne man fristes til at sige om de friske asparges, som i foråret flokkes og byder sig til i grønne og hvide versioner, med hver sin ypperlige gastronomiske profil.

Læs hele artiklen