• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

GRAVAD LAKS

INGREDIENSER

Ca. 1 kg lakseside

4 spsk salt

3 spsk rørsukker

0,2 dl akvavit

1 spsk knuste dildfrø

1 spsk knuste korianderfrø

1 spsk knuste fennikelfrø

4 spsk dild, finthakket

4 usprøjtede appelsiner, revet skal og saft heraf

 

Desuden:

Rævesauce

Citronsaft

Krydderurter, feks. dild

Rugbrød - gerne hjemmebagt

Gravad laks

Sådan laver du gravad laks

 

Bland alle ingredienserne sammen, og læg laksefileten med kødsiden nedad i marinaden.

Stil laksen på køl, og vend den minimum én gang om dagen. Smag på laksen hver dag – den er klar efter 4-5 dage.

Skær laksen i tynde skiver, og anret dem på et fad. Dryp med lidt citronsaft, og pynt med krydderurter.

Servér med rævesauce og (hjemmebagt) rugbrød.