Gratineret slethvar

Med perlebyg-risotto

4 PERSONER

INGREDIENSER

4 slethvar-fileter a 100 g
1 spsk smør til at stege i

TIL GRATINERING
30 g smør
1 spsk rasp
1 spsk hakkede sorte oliven
3 spsk hakkede nødder, gerne macadamia
1 spsk hakkede soltørrede
tomater
1 tsk hakket rosmarin
salt og friskkværnet peber

SAUCE
1 hakket skalotteløg
20 g smør
1 dl Noilly Prat
1 knsp safran
3 dl hønsefond
3 dl fiskefond
3 spsk cremefraiche 38 %
1⁄2 dl piskefløde
skal og saft af 1 økologisk
citron
1 knsp lakridspulver
salt og friskkværnet peber

PERLEBYG- RISOTTO
5 dl hønsefond
200 g perlebyg
2 finthakkede skalotteløg
1⁄2 fed hakket hvidløg
1⁄2 tsk safran
1 kvist timian
1⁄2 dl hvidvin
50 g smør
1 spsk revet parmesan
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

TIL GRATINERING: Rør alle ingredienserne til gratineringsmassen sammen og rul den sammen til en pølse, først i husholdningsfilm, og stram derefter rullen i alufolie og læg den på køl.

SAUCE: Sauter skalotteløgene i en gryde i lidt smør, til de er glasklare, tilsæt Noilly Prat og safran og lad det koge næsten væk. Tilsæt hønsefond og fiskefond og lad det koge ind til ca. 3 dl. Tilsæt cremefraiche og fløde og kog saucen igennem. Smag til med citronskal og -saft, lakridspulver, salt og peber.

GRATINERING: Krydr fisken med salt og peber og brun den i smør på den ene side på en pande, som kan gå i ovnen. Vend fisken og tag panden af blusset.

Skær derefter tynde skiver af gratineringsmassen og læg dem oven på fisken. Stil fisken i ovnen ved 200 grader i 3 minutter, til fisken er færdig, og gratineringen har fået en gylden farve.

PERLEBYG-RISOTTO: Kog hønsefonden op i en gryde og hold den varm under låg. Skyl perlebyggen under koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Sauter skalotteløgene i smør, til de er glasklare. Tilsæt perlebyg og hvidløg og lad det koge ind under omrøring i ca. 2 minutter. Tilsæt safran, timian og hvidvin og lad vinen koge helt væk. Tilsæt nu 1 dl varm hønsefond og lad den koge næsten helt væk under omrøring.

Gentag denne proces 2-3 gange, hæld til sidst resten af fonden på og lad det småsimre i ca. 15 minutter, til perlebyggen er blevet mør, men stadig har lidt bid. Monter risottoen med smør og parmesan, rør godt rundt og smag til sidst til med salt og peber.


Anret den gratinerede fisk på tallerkenen sammen med risotto. Skum saucen op med en stavblender lige inden servering og dekorer retten med det hvide skum.