Gratineret gedeost med grillet aubergine og tomattapenade

SNACK TIL 4-8 PERSONER 

Her venter dig en formidabel umami-oplevelse, som løftes yderligere med vinene fra Weingut Gross i glasset. Først og fremmest er Sauvignon Blanc og gedeost fra Loire et klassisk match, og dernæst er det østrigske take på druen netop krydret nok til at klare gratineringen og den italienske topping flot.

Gastronomiske udviklere & kokke Magnus Sonne & Christian Tørring

Ingredienser

• 8 skiver daggammelt baguette

• 1 glas tomattapenade af soltørrede tomater, Cascina San Giovanni

• 1 glas grillede auberginer, Cascina San Giovanni

• 1 glas grillede artiskokker, Cascina San Giovanni

• 200 g frisk gedeost i rulle eller Crottin de Chavignol (kan købes i butikken på Nordre Toldbod)

• 1 stk. hjertesalat

Olivenolie med Piment d’Espelette, Artisans Pyréneéns

• Herbes de Provence-krydderiblanding

 

Opskrift gratineret gedeost med grillet  aubergine og tomattapenade

­

­

Sådan gør du

­

1. Smør baguetteskiverne med tomattapenade, og placér stykker af grillet aubergine ovenpå. Top herefter med skiver af gedeost, et par dryp olivenolie med Piment d’Espelette og et drys Herbes de Provence.

Gratineret gedeost

­

­

2. Gratinér brødene i ovnen ved 230 °C i 7-9 min.

Gratineret_ gedeost

­

­

3. Anret de gratinerede brød med grillede artiskokker og hjertesalat.

gratineret_gedeost

­