31/3/2020 | Magasin 2 2020
Gratinerede østers
Østers – alle dage en klassiker hos Løgismose – hvad end den er rå eller gratineret. Fine de Claire Verte er vores ’hus’-østers. Den har en perfekt afstemt salthed og et godt bid uden at være mælket og fed – en elegant og harmonisk østersoplevelse. Her er den gratineret og udgør en rigtig snackmundfuld, perfekt til forårets fester – i selskab med perlende Champagne i glasset har du her en servering, der uanset serveringsdag sender tankerne mod fredag, fest og fejring!
Ingredienser
- 20 stk østers
- 3 håndfulde spinat
- 30 g Comté
- 2 skiver daggammelt brød uden skorpe
- Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på grill og ved så høj varme som muligt.
Step 2.
Rens spinaten og damp den i 1 spsk smør og salt og peber.
Step 3.
I en blender blendes daggammelt brød, uden skorpe, til helt fin, raspet tekstur.
Step 4.
Åbn østers, løsn dem og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, til de er næsten tørre.
Step 5.
. Riv Comté på et microplane eller rivejern.
Step 6.
Fold staniol i bunden af en bradepande således at østersskallerne kan ligge jævnt herpå.
Step 7.
å. Nu er du klar til at ’samle’ din østers-mundfuld. Fyld 1 tsk spinat, efterfulgt af en østers, lidt Comté, daggammelt, blendet brød, en skive smør (riv evt. med en kartoffelskræller og du får en perfekt skive) i hver østersskal i nævnte rækkefølge. Top afslutningsvist med lidt mere revet brød og Comté. Sæt nu bradepanden i ovnen i 3-4 minutter, til østersene er sprøde og gyldne.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...