• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Grambogård svinekotelet med sweet potato fries

En god kotelet er klassisk dansk hverdagsmad. Vi ynder at spise den i fad med tomat og fløde, men vælger du en kotelet i ekstra god kvalitet, bør kødet bare steges og nydes med enkelt tilbehør. Vi har valgt en kotelet af gris fra fynske Grambogård. Kødet er krogmodnet, og får derfor en særlig fyldig smag. 

  Køb din Grambogård-kotelet i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod

4 Personer

INGREDIENSER

4 Grambogård-koteletter 
150 g smør 
½ bundt salvie 
4 fed hvidløg 
 
SWEET POTATO FRIES 
500 g søde kartofler 
1 spsk majsstivelse 
1,5 L fritureolie 
2 stængler rosmarin, finthakket 
Salt og peber

Sådan laver du svinekotelet med sweet potato fries

KOTELETTER 
Dup koteletterne tørre med lidt køkkenrulle og krydr dem godt med salt og peber. Varm smørret op i panden, tilsæt salvie og hvidløg og lad det bruse af. Læg koteletten på panden og brun dem af i ca. 1 minut på hver side. Tilt derefter panden og overøs koteletterne med det varme smør fra panden. Vend koteletterne undervejs. De skal have ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Lad koteletterne hvile i lige så lang tid, som de har stegt. 

SWEET POTATO FRIES 
Varm olien op til 175 °C. 
Skræl de søde kartofler og skær dem ud i pommes frites-facon. Det er vigtigt at kartoflerne er nogenlunde samme størrelse, så de bliver tilberedt ens. Vend de søde kartofler med salt, majsstivelse, rosmarin og olie. Masr majsstivelsen godt rundt, så der ikke er hvide pletter tilbage. Fritér kartoflerne i den varme olie til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 5-6 minutter. 

Servér koteletterne med sweet potato fries og evt. en god salat.