Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

GRÆSKARRISOTTO

MED STEGTE KAMMUSLINGER OG KASTANJER

4 PERSONER

INGREDIENSER

Græskarrisotto
1 lille håndfuld græskarkerner
1 spsk vindruekerneolie
4 dl risottoris af sorten aborio eller carnaroli
100 g græskar skåret i tern
1 finthakket skalotteløg
1 spsk olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
2 kviste timian
2 laurbærblade
1 dl tør hvidvin
1 l hønsefond
40 g smør
60 g parmesan

Kammuslinger
16 kammuslinger
1 spsk vindruekerneolie
1 spsk smør
2 kviste timian
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber

Kastanjer
20 kastanjer
1 spsk smør
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

Græskarrisotto: Rist græskarkernerne på en pande i lidt olie, læg dem på et stykke køkkenrulle og krydr med salt. Skyl risene i koldt vand. Sauter græskartern og skalotteløg i olivenolien, uden at de tager farve. Tilsæt ris, hvidløg, timian og laurbær og sauter det godt igennem. Hæld hvidvin på og lad den koge næsten væk. Tilsæt nu hønsefonden lidt ad gangen. Den skal have lov til at koge ind i risene, inden du hælder på igen, fortsæt til risene er møre. Husk, at de stadig skal have lidt bid. Fjern laurbær og timiankviste og vend smør og parmesan i. Vend til sidst de ristede græskarkerner i (gem lidt af dem til pynt) og smag til med salt.

Kammuslinger: Befri kammuslingerne for den lille muskel, læg dem på et rent viskestykke og drys med salt. Stil dem på køl, til du er klar med risottoen. Steg dem derefter gyldne i olie på en varm pande. Slut af med en klat smør på panden, som bruser op sammen med timian og knust hvidløg. Vend kammuslingerne rundt i smørret, inden de krydres med peber og anrettes.

Kastanjer: Giv kastanjerne et snit i toppen og stil dem i et fad, der er dækket med groft salt i bunden. bag dem møre i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter. Lad kastanjerne køle af og fjern skallen. Lige inden servering steges kastanjerne i lidt smør på panden og drysses med groft salt.

Server risottoen på tallerkner, læg kammuslinger og kastanjer ovenpå og drys med ristede græskarkerner.

I GLASSET ANBEFALER VI

Riesling Les Elements - BIO

2015