Græskarrisotto med stegte kammuslinger og kastanjer

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER 

En varmende ret med alle efterårets råvarer i fineste samspil.  

 

INGREDIENSER

Græskarrisotto

1 lille håndfuld græskarkerner

1 spsk vindruekerneolie

4 dl risottoris af sorten aborio eller carnaroli

100 g græskar skåret i tern

1 finthakket skalotteløg

1 spsk olivenolie

1 fed finthakket hvidløg

2 kviste timian

2 laurbærblade

1 dl tør hvidvin

1 l hønsefond

40 g Løgismose smør

60 g parmesan

Kammuslinger
16 kammuslinger

1 spsk vindruekerneolie

1 spsk Løgismose smør

2 kviste timian

2 fed hvidløg

salt og friskkværnet peber

Kastanjer

20 kastanjer

1 spsk Løgismose smør

Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

Græskarrisotto

  1. Rist græskarkernerne på en pande i lidt olie, læg dem på et stykke køkkenrulle og krydr med salt.
  2. Skyl risene i koldt vand.
  3. Sautér græskartern og skalotteløg i olivenolien, uden at de tager farve. Tilsæt ris, hvidløg, timian og laurbær og sauter det godt igennem. Hæld hvidvin på og lad den koge næsten væk.
  4. Tilsæt nu hønsefonden lidt ad gangen. Den skal have lov til at koge ind i risene, inden du hælder på igen, fortsæt til risene er møre. Husk, at de stadig skal have lidt bid.
  5. Fjern laurbær og timiankviste og vend smør og parmesan i. Vend til sidst de ristede græskarkerner i (gem lidt af dem til pynt) og smag til med salt.

Kammuslinger

  1. Befri kammuslingerne for den lille muskel, læg dem på et rent viskestykke og drys med salt. Stil dem på køl, til du er klar med risottoen.
  2. Steg dem derefter gyldne i olie på en varm pande. Slut af med en klat smør på panden, som bruser op sammen med timian og knust hvidløg. Vend kammuslingerne rundt i smørret, inden de krydres med peber og anrettes.

Kastanjer

  1. Giv kastanjerne et snit i toppen og stil dem i et fad, der er dækket med groft salt i bunden. Bag dem møre i en 200 °C varm ovn i ca. 25 minutter.
  2. Lad kastanjerne køle af og fjern skallen.
  3. Steg kastanjerne i lidt smør på panden lige inden servering og drys med groft salt.

Servering

  1. Servér risottoen på tallerkner, læg kammuslinger og kastanjer ovenpå og drys med ristede græskarkerner.