Græsk salat med feta
Der er få ting, der kan vække sommer- og ferieminderne frem, som en god græsk salat. Det er en forholdsvis enkel salat, så brug de bedste råvarer, som du kan komme i nærheden af. Det lønner sig. Vi bruger Løgismoses græske fetaost lavet på gede- og fåremælk og kalamata-oliven for at give salaten karakter og en masse umami.
4 Personer
INGREDIENSER
350 g tomat, den type du fortrækker
1 agurk
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
20 sorte kalamataoliven, befriet for sten
1 romaine salat
1 bundt frisk oregano
1 citron
200 g græsk feta
½ dl god olivenolie
Salt

SÅDAN LAVER DU GRÆSK SALAT
Pil løget, halvér det og skær det i lidt grove skiver. Pil lagene fra hinanden og kom det i en lille skål, pres citronen ud over og hæld olien over. Imens løgene trækker, vaskes salaten. Agurken halveres på langs og kernerne skrabes ud og den skæres i skiver på ca. ½ cm tykkelse. Fjern kernerne i peberfrugten og skær den i tern. Tomaterne skæres i mundrette både. Er der sten i olivenene fjernes disse.
I en passende skål eller på et fad anrettes de største salat blade nederst, de mindste vendes sammen med det resterende fyld inklusiv løg og marinaden. Blandingen lægges oven på de store salatblade, fetaen brækkes i stykker ud over salaten og der kommes rigeligt med oreganoblade på toppen.
Nyd salaten til et stykke grillet kød eller bare som den er med et stykke brød.