• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Græsk salat med feta

Der er få ting, der kan vække sommer- og ferieminderne frem, som en god græsk salat. Det er en forholdsvis enkel salat, så brug de bedste råvarer, som du kan komme i nærheden af. Det lønner sig. Vi bruger Løgismoses græske fetaost lavet på gede- og fåremælk og kalamata-oliven for at give salaten karakter og en masse umami.

 

 

4 Personer

INGREDIENSER 

350 g tomat, den type du fortrækker 
1 agurk 
1 grøn peberfrugt 
1 rødløg 
20 sorte kalamataoliven, befriet for sten 
1 romaine salat 
1 bundt frisk oregano 
1 citron 
200 g Løgismose græsk fetaost 
½ dl god olivenolie 
Salt 

Græsk salat med rødløg, tomat, oliven og græsk fetaost

SÅDAN LAVER DU GRÆSK SALAT

Pil løget, halvér det og skær det i lidt grove skiver. Pil lagene fra hinanden og kom det i en lille skål, pres citronen ud over og hæld olien over. Imens løgene trækker, vaskes salaten. Agurken halveres på langs og kernerne skrabes ud og den skæres i skiver på ca. ½ cm tykkelse. Fjern kernerne i peberfrugten og skær den i tern. Tomaterne skæres i mundrette både. Er der sten i olivenene fjernes disse. 

I en passende skål eller på et fad anrettes de største salat blade nederst, de mindste vendes sammen med det resterende fyld inklusiv løg og marinaden. Blandingen lægges oven på de store salatblade, fetaen brækkes i stykker ud over salaten og der kommes rigeligt med oreganoblade på toppen. 

Nyd salaten til et stykke grillet kød eller bare som den er med et stykke brød.

Tzatziki til salaten

Lær opskriften her