31/8/2021 | Magasin 7 2021
Gråand i rødbede-symbiose
Der er noget utrolig tilfredsstillende ved at bruge rub og stub af en råvare. I denne opskrift får både top, bede og juice ben at gå på. Ligeså gør andens bryst og lever. Servér retten til et glas Morgon og oplev, hvad det vil sige, når alting går op i en højere enhed.
Ingredienser
- 2 stk gråandebryst
- 2 stk andelever ,fersk
- 300 g blandede små rødbeder , gerne med top
- 1 l rødbedejuice
- 1 l hønsefond
- 1 dl balsamico
- 50 g kold Løgismose smør i tern til sauce
- Olie og Løgismose smør til stegning
- Salt og peber
- Rød skovsyre til pynt
Sådan gør du
Step 1
Kom hønsefond, rødbedejuice og balsamico i en gryde og kog ind til ca. 3 dl.
Step 2
Skær toppene af bederne og skyl dem grundigt for jord. Gem til senere. Rens bederne og kog dem møre i letsaltet vand.
Step 3
Rids skindet på andebrysterne uden at ridse ned i kødet, og drys med salt. Kom olivenolie på en pande og læg andebrysterne på med skindsiden nedad. Skru op på middelvarme, så fedtet akkurat smelter og skindet steges sprødt, ca. 6-7 minutter. Vend brysterne og steg yderligere, indtil kødet giver efter, ca. 6-7 minutter.
Step 4
Krydr andelever med salt, vend i mel og steg dem 1-2 minutter på hver side i rigeligt smør og olivenolie.
Step 5
Lad andebryster og andelever trække i 4-5 minutter.
Step 6
Pisk 50 g koldt smør, skåret i tern, i den lune reducerede rødbedejuice-sauce.
Step 7
Damp de grønne bedetoppe og de møre beder i vand til sat 1 spsk smør, et par minutter og anret dem på en tallerken. Skær andebryster- og lever i skiver à 2 cm og anret ovenpå. Top med rødbedesauce og skovsyre.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk