• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

GLASEREDE KALVEBRISLER

Med morkler og bønnesalat

Kalvebrisler er selvfølgelig ikke noget, som man lige suser ned og henter i det lokale supermarked. Men spørg alligevel efter dem, så butikkerne bliver opmærksomme på, at vi er mange, der gerne vil have et lidt bredere udvalg i køledisken. Din lokale slagter har sikkert brisler liggende. Ellers kan de med lethed skaffe dem fra dag til dag.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

KALVEBRISLER
400 g kalvebrisler
1 spsk salt
2 kviste rosmarin
2 kviste timian
4 fed hvidløg
4 laurbærblade
10 enebær
10 g tørrede morkler
1 spsk vindruekerneolie
1 spsk finthakket
skalotteløg
1 fed finthakket hvidløg
1 dl manzanilla sherry
1⁄2 l kalveglace eller kraftig kalvefond
salt og friskkværnet peber

BØNNESALAT
100 g tørrede hvide bønner
200 g friske haricots verts
1 tsk sennep
2 dl olivenolie
1⁄2 dl sherryvineddike
1 spsk finthakket persille
1 tsk revet skal af 1
økologisk citron
salt og friskkværnet peber

SÅDAN LAVER DU KALVEBRISLER:

Befri kalvebrislerne for sener, krydr godt med salt og vend med klippet rosmarin- og timiankviste, snittet hvidløg, laurbærblade og knuste enebær.

Lad brislerne trække natten over på køl. Læg morklerne i koldt vand og sæt også dem på køl natten over.

Skyl brislerne fri for krydderier og dup dem tørre med køkkenrulle. Kog dem op i en gryde med koldt vand og skum for urenheder. Lad dem småsimre ved middel varme
i ca. 10 minutter. Tag brislerne op med en hulske og afkøl dem et øjeblik, inden de skæres i passende antal stykker til 4 personer.

Skær morklerne i grove tern, skyl dem grundigt og dup dem tørre på et stykke køkkenrulle.

Steg brislerne gyldne i en stegegryde i olie. Tilsæt morkler, løg og hvidløg og steg yderligere i ca. 2 minutter. Tilsæt sherry og lad den koge næsten helt væk. Tilsæt kalveglacen og kog ind, til en tyk og nærmest klistret konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt sherryvineddike.

 

SÅDAN TILBEREDES BØNNESALAT:

Læg de hvide bønner i blød i koldt vand og stil dem på køl natten over. Skyl bønnerne, kog dem derefter møre i ca. 35 minutter i letsaltet vand og lad dem afkøle. Nip enderne af haricots vertsene, blancher dem i letsaltet vand i ca. 2 minutter, til de netop er møre. Afkøl dem med det samme i iskoldt vand og skær dem derefter over på langs.

Pisk sennep, olie og eddike sammen og vend persille og citronskal i sammen med de to slags bønner og smag til med salt og peber.

Anret bønnesalaten i bunden af tallerknerne læg brisler og morkler ovenpå og hæld lidt af saucen fra gryden over.

Andre opskrifter med kalv

Kalveskank