Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Gateau Michaud med yoghurtsorbet

4 PERSONER

INGREDIENSER

YOGHURTSORBET
2 blade husblas
5 dl sødmælk
170 g sukker
5 dl yoghurt

GATEAU MICHAUD
280 g mørk chokolade 60- 70 %
280 g smør
280 g sukker
9 æggeblommer
14 æggehvider
smør og sukker til formen
kakao

SÅDAN GØR DU:

YOGHURTSORBET: Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Kog mælk og sukker op, afkøl let og smelt den udblødte husblas heri. Lad massen køle helt af, inden yoghurten røres i.

Kør derefter blandingen på ismaskinen eller frys den til is i fryseren, rør jævnligt i isen, så den ikke danner iskrystaller.

GATEAU MICHAUD: Smelt chokolade og smør over vandbad. Hæld 23 af sukkeret i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det lyst og luftigt. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret. Vend forsigtigt chokolademassen og æggeblommerne sammen og fold til sidst de stiftpiskede æggehvider i.

Smør en springform med smør og drys den med sukker. Hæld 23 af chokolademassen i formen og bag den i ca. 30 minutter ved 170 grader. Stil resten af chokolademassen på køl.

Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle helt. Fordel derefter den resterende chokoladecreme ud over den bagte kage og drys med kakao.

Her er kagen serveret lidt rustikt ved nærmest at smøre den ud på tallerkenen og herefter placere isen ovenpå. Men du kan naturligvis vælge at servere kagen hel og isen i en skål ved siden af.