1/1/1970 |
Gateau michaud med yoghurtsorbet
Ingredienser
- Yoghurtsorbet
- 2 blade husblas
- 5 dl Løgismose sødmælk
- 170 g sukker
- 5 dl yoghurt
- Gateau michaud
- 280 g Løgismose chokolade 70%
- 280 g Løgismose smør
- 280 g sukker
- 9 stk æggeblommer
- 14 stk æggehvider
- Løgismose smør og sukker til formen
- Kakao
Sådan gør du
Yoghurtsorbet
Step 1. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Kog mælk og sukker op, afkøl let og smelt den udblødte husblas heri. Lad massen køle helt af, inden yoghurten røres i.
Step 2. Kør derefter blandingen på ismaskinen eller frys den til is i fryseren, rør jævnligt i isen, så den ikke danner iskrystaller.
Gateau michaud
Step 1. Smelt chokolade og smør over vandbad. Hæld 2⁄3 af sukkeret i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det lyst og luftigt. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret. Vend forsigtigt chokolademassen og æggeblommerne sammen og fold til sidst de stiftpiskede æggehvider i.
Step 2. Smør en springform med smør og drys den med sukker. Hæld 2⁄3 af chokolademassen i formen og bag den i ca. 30 minutter ved 170 grader. Stil resten af chokolademassen på køl.
Step 3. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle helt. Fordel derefter den resterende chokoladecreme ud over den bagte kage og drys med kakao.
Step 4. Her er kagen serveret lidt rustikt ved nærmest at smøre den ud på tallerkenen og herefter placere isen ovenpå. Men du kan naturligvis vælge at servere kagen hel og isen i en skål ved siden af.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...