Fransk konfekt – fruits déguisés

”Frugt i forklædning” er klassisk fransk julekonfekt, hvor tørret frugt som svesker, dadler, abrikoser og figner får selskab af en farverig stribe marcipan. Nogle franskmænd sværger også til lidt spiritus i marcipanen for at bryde med sødmen.

Konditor og fagekspert Yann Valade-Amland | 1. november 2022 | Nr. 7 2022 

Ingredienser

• 100 g Summerbird marcipan

• 10 stk. tørrede abrikoser

• 10 stk. svesker fra Agen

• 20 stk. valnødder fra Périgord

• Lidt grøn eller rød konditorfarve

Fransk konfekt

­

Sådan gør du

1. Del marcipanen i to, og kom konditorfarven i den ene del. Del derefter hver del i 15 små kugler.

2. Halvér frugterne uden at skære helt igennem, og læg en lille, aflang kugle marcipan i midten af hver frugt, og tryk forsigtigt sammen.

3. Til valnødderne skal du lægge marcipanen mellem to valnøddekerner.

  Den franske konfekt kan opbevares ca. en uge ved stuetemperatur, dækket af sølvpapir for at forhindre, at marcipanen tørrer ud.

JULEKONFEKT FRA ØVERSTE HYLDE

Vi nærmer os med hastige skrift december måned. En juletid fyldt med gode stunder, hvor søde sager hører til. Bliv klogere på den gode konfekt og find alle de gode opskrifter.

Læs artiklen

FIND FLERE OPSKRIFTER PÅ JULEKONFEKT

Gå på opdagelse i hele opskriftuniverset og find flere opskrifter