Frølår med friteret persille og citron

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. februar 2022 | Nr. 1 2022

Ingredienser

Frølår med friteret persille

SÅDAN GØR DU

  1. Bland hvedemel med salt og peber. Vend frølårene heri.
  2. Steg frølårene på en pande med smør ca. 2-3 min på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  3. Varm neutral olie op til 170 °C i en høj gryde, og fritér persillen, til den er sprød.
  4. Anret frølårene på et fad med friteret persille og citronbåde.

Det perfekte mad og vin-match

Champagne Extra Brut Cuvee Perpetuelle, NV Bonnet-Ponson

Både frølår og snegle serveres typisk à la bourguignonne – med smør, hvidløg og persille. Hertil vil mange sværge til en fadlagret Chardonnay med masser af smørfed tyngde og charme. Blød, delikat og aromatisk. I det tilfælde kan man sige, at vinen spiller med på de toner, der er slået an i retten, og det er godt for den, der søger den fuldendte, oplagte harmoni.

Men man kan også lade vinen gøre det modsatte og give maden og alle dens fede noter noget modspil i form af syre og friskhed. En mousserende vin og dens bobler intensiverer disse egenskaber.

Bonnet-Ponsons Cuvée Perpetuelle er extra brut og har et lavt indhold af restsukker. Den har små fine og insisterende bobler, der gør, at vinen syrligt, forfriskende og let til bens går fremragende i spænd med både frølår og snegle à la bourguignonne.

SNEGLE & FRØER PÅ NORDRE TOLDBOD

Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du snegle på franske, fine dåser og frølår på frost – klar til at gøre entré på spisebordet eller som aperitif med masser af persille, smør og hvidløg.

Besøg Løgismose

Råvarefokus

Franske specialiteter: Nymfelår, snegle og frøer

Læs med når journalist og madøre med forkærlighed til alt med franske aner, Signe Wulff, dykker ned i nogle af de gastronomiske specialiteter, som du støder på hos Løgismose, Nordre Toldbod.

Lær mere