• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Friteret smelt med aioli

Er du kørt fast i de samme salte snacks til den iskolde gin & tonic, så kan vi anbefale sprøde, friterede smelt med hjemmerørt aioli. De små fisk smager ikke af alverden, men når først de bliver vendt i mel, friteret i varm olie og dyppet i den pikante aioli, får de virkelig ben at gå på.

  Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. juni 2021 | Nr. 05 2021

INGREDIENSER

FISK

• 500 g hele smelt

• Hvedemel

• 1 l smagsneutral olie

• Salt og peber

• Citron

AIOLI

• 1 bagekartoffel

• 2 fed hvidløg

• 1 æggeblomme

• 2,5 dl god olivenolie

• Citronsaft

• Salt og Piment d’Espelette

SÅDAN GØR DU

1. Bag kartoflen i ovnen ved 180 °C til den er mør, det tager ca. 1,5 time.

2. Skrab kødet ud og blend det med æggeblommen og finthakket hvidløg. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen til massen får en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og Piment d’Espelette.

3. Vend de små fisk i mel, salt og peber og fritér i en gryde eller en fritøse, til de er gyldne og sprøde.

4. Servér de friterede smelt med aioli og citron til den kolde gin & tonic.

 

Servér frugtig, blød og let urtet gin fra Bullseye Spirits Distillery til

Læs mere her