• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Friterede vagtelæg

En rigtig påskesnack. Sprød, gullig og ægget. Dyp de friterede vagtelæg i let og pikant peberrodsmayonnaise fra Stonewall. Har du god tid i påskedagene, kan du selv røre en mayonnaise og tilsætte revet peberrod. Kombinationen skal du i hvert fald ikke snydes for. Servér de sprøde, friterede vagtelæg med et køligt glas Grüner Veltliner Steinfeder, som den perfekte start på en god aften, hvad end denne forekommer en tirsdag eller lørdag.

4 Personer

INGREDIENSER

12 vagtelæg
2 æg
3 spsk mel
3 spsk pankorasp
1 l vinddruekerneolie
Salt og peber

Sådan laver du fritterede vagtelæg

Sæt en gryde over med vand. Kom vagtelæg i gryden når vandet koger, kog i 1,5 minutter. Køl dem af i koldt vand. Pil nu æggene forsigtigt og dup dem tørre med køkkenrulle. Lad dem tørre yderligere i køleskabet. Sæt vindruekerneolie i kog i en kasserolle.

Vend de to almindelige æg i en skål og pisk sammen med salt og peber til en jævn æggemasse. Hæld mel i en anden skål og i en tredje skål pankorasp. Vend vagtelæg, et ad gangen, først i mel, så i æggemassen (gerne med en stegenål, da æggene helst ikke skal hænge fast på dine fingre). Vend til sidst æggene i pankorasp.

Tjek om vindruekerneolien er varm nok til at fritere vagtelæggene. Det gør du nemmest ved brug af et termometer, der skal stå på min. 180 °C. Har du ikke et termometer kan du bruge enden af en træpind; hvis det syder omkring enden, når den føres ned i olien, er olien klar til fritering. Fritér vagtelæggene til de er gyldne.

Servér som snack med god peberrods-mayonnaise.