31/3/2020 | Magasin 2 2020
Friterede vagtelæg
En rigtig påskesnack. Sprød, gullig og ægget. Dyp de friterede vagtelæg i let og pikant peberrodsmayonnaise fra Stonewall. Har du god tid i påskedagene, kan du selv røre en mayonnaise og tilsætte revet peberrod. Kombinationen skal du i hvert fald ikke snydes for. Servér de sprøde, friterede vagtelæg med et køligt glas Grüner Veltliner Steinfeder, som den perfekte start på en god aften, hvad end denne forekommer en tirsdag eller lørdag.
Ingredienser
- 12 vagtelæg
- 2 æg
- 3 spsk mel
- 3 spsk pankorasp
- 1 liter vindruekerneolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Sæt en gryde over med vand. Kom vagtelæg i gryden når vandet koger, kog i 1,5 minutter. Køl dem af i koldt vand.
Step 2.
Pil nu æggene forsigtigt og dup dem tørre med køkkenrulle. Lad dem tørre yderligere i køleskabet.
Step 3.
Sæt vindruekerneolie i kog i en kasserolle.
Step 4.
Vend de to almindelige æg i en skål og pisk sammen med salt og peber til en jævn æggemasse. Hæld mel i en anden skål og i en tredje skål pankorasp.
Step 5.
. Fritér vagtelæggene til de er gyldne. Servér som snack med god peberrods-mayonnaise.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk