Friterede fjordrejer med dildsalt

SNACK/FORRET/TILBEHØR TIL 6 PERSONER

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 16. maj 2022 | Nr. 3 2022

INGREDIENSER 

• 500 g levende fjordrejer

• 100 g hvedemel

• 100 g salt

• 1 håndfuld frisk dild

• 1 l neutral olie

Dressing
• 6 spsk. olivenolie, Rafail

• 3 tsk. sherryeddike, Emilio Lustau

• Citronsaft

• Salt og peber

mad til champagne

SÅDAN GØR DU

Dildsalt
1. Hak den friske dild groft, og bland den med saltet i en skål.

2. Blend salt og dild med en stavblender til saltet er blevet helt grøn.

3. Tør dildsaltet på et stykke bagepapir i ovnen ved 70 °C i ca. 1 time eller til det er helt tørt.

4. Opbevar saltet i en tætsluttende beholder.

 

Friteret fjordrejer
1. Kom melet i en skål, og vend forsigtigt de hele fjordrejer i. Ryst dem lidt, så det overskydende mel ryger af.

friterede fjordrejer

­

2. Varm olie i en gryde til ca. 180 °C. Fritér fjordrejerne heri i ca. 1 minut, til de er helt sprøde.

friterede fjordrejer

­

 3. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og servér dem i en flot skål – drysset med dildsalt

    Tip: Servér Champagne fra Moët og asparges i tempura med citronmayonnaise sammen med denne opskrift

friterede fjordrejer

Servér asparges i tempura med citronmayonnaise

Sprødt og blødt har til alle tider været godt, så når fjordrejer og aspargeres møder fløjlsblød mayonnaise, er det ren smagslykke – i særdeleshed når det sker i selskab af brusende bobler.

Læs opskriften