• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

FRANSK LØGSUPPE

Med bagt låg

 

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

SUPPE
500 g løg
75 g smør
30 g hvedemel
1⁄2 tsk friskkværnet sort
peber
1⁄2 l hønsefond
2 laurbærblade
1⁄2 glas cognac
salt og peber

BUTTERDEJ
250 g butterdej
1 æg
100 g revet Gruyère eller
Comté

Fransk løgsuppe med sprødt bagt låg og smagt til med cognac

  Kig forbi vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod, hvor vi har et stor udvalg af delikate oste

SÅDAN LAVER MAN FRANSK LØGSUPPE:

SUPPE: Pil løgene og skær dem i skiver, sauter dem i smør, til de er gyldne. Tilsæt mel og peber og vend det godt sammen. Tilsæt fond og laurbærblade og bring det til kogepunktet. Lad suppen småsimre under låg i ca. 30 minutter med jævnlig omrøring, til løgene er møre. Smag suppen til med salt, peber og cognac.

BUTTERDEJ: Rul butterdejen ud i 1⁄2 cm tykkelse og prik med en gaffel overalt. Stik eller skær dejen, så den er 1 cm bredere end cocotterne, som suppen serveres i. Fyld suppen i cocotterne, læg butterdej henover og klem dejen fast omkring ydersiderne af cocotten. Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med ost.

Sæt cocotterne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller til butterdejen har rejst sig og er bagt gylden.

Server suppen rygende varm.

Croque monsieur -og madame

Spis oste croque til

Lær opskriften her