FLØDEBOLLER MED KIRSEBÆRSKUM

INGREDIENSER

40-50 stk.

SKUM

1⁄2 dl vand
75 g sukker
1⁄2 vaniljestang
40 g glukose
50 g pasteuriserede ægge
hvider
25 g sukker
2 tsk tørret kirsebærpulver
(fås i specialbutikker eller på nettet)

BUNDE

50 g marcipan
50 g sukker
10 g finthakkede mandler
20 g pasteuriserede ægge
hvider

OVERTRÆK

250 g mørk chokolade 60-70 %

SÅDAN GØR DU:

SKUM: Kog vand, 150 g sukker, vaniljekorn og glukose op, til det når en temperatur på 118 grader. Pisk æggehvider og de 50 g sukker til en luftig marengs på røremaskinen. Tilsæt den varme sirup stille og roligt under piskning. Bliv ved med at piske i ca. 10 minutter, til massen er let afkølet. Smag til med kirsebærpulver og kom det i en sprøjtepose, som lægges på køl.

BUNDE: Rør marcipan, sukker og fint hakkede mandler godt sammen på røremaskinen. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, kør dejen glat i yderligere 2-3 minutter og kom også den i en sprøjtepose. Sprøjt bundene ud i den ønskede stør- relse på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 170 grader, i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Tag bundene ud af ovnen og køl dem af på bageristen.

OVERTRÆK: Smelt chokoladen over vandbad og hold den varm. Sprøjt fyldet på de afkølede bunde og lad dem stå i 30 minutter, så skummet kan sætte sig. Dyp dem derefter forsigtigt i den varme chokoladen og stil dem på bageristen, drys gerne med kirsebærpulver.