1/1/1970 |
Flødeboller med kirsebærskum
Imponér dine gæster med hjemmelavede flødeboller.
Ingredienser
- Skum
- ½ dl vand
- 75 g sukker
- ½ stk vaniljestang
- 40 g glukose
- 50 g pasteuriseret æggehvide
- 25 g sukker
- 2 tsk tørret kirsebærpulver (fås i specialbutikker eller på nettet)
- Bunde
- 50 g marcipan
- 50 g sukker
- 10 g finthakket mandler
- 20 g pasteuriseret æggehvide
- Overtræk
- 250 g mørk chokolade 60-70%
Sådan gør du
Skum
Step 1. Kog vand, 150 g sukker, vaniljekorn og glukose op, til det når en temperatur på 118 grader.
Step 2. Pisk æggehvider og de 50 g sukker til en luftig marengs på røremaskinen. Tilsæt den varme sirup stille og roligt under piskning. Bliv ved med at piske i ca. 10 minutter, til massen er let afkølet.
Step 3. Smag til med kirsebærpulver og kom det i en sprøjtepose, som lægges på køl.
Bunde
Step 1. Rør marcipan, sukker og fint hakkede mandler godt sammen på røremaskinen. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, kør dejen glat i yderligere 2-3 minutter og kom også den i en sprøjtepose.
Step 2. Sprøjt bundene ud i den ønskede størrelse på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 170 grader, i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Step 3. Tag bundene ud af ovnen og køl dem af på bageristen.
Overtræk
Step 1. Smelt chokoladen over vandbad og hold den varm. Sprøjt fyldet på de afkølede bunde og lad dem stå i 30 minutter, så skummet kan sætte sig. Dyp dem derefter forsigtigt i den varme chokoladen og stil dem på bageristen, drys gerne med kirsebærpulver.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...