Flaugnarde med brombær

Dessert til 4 personer

Sandsynligvis fordi den er så hurtig og enkel at lave, er flaugnarde, der her er bagt med brombær, blevet en fast bestanddel i franske hjem hver søndag eftermiddag hele sommerhalvåret. Vi spiser den med vanilje-creme fraiche og nyder et glas af vores egen Tawny til, fordi vi slet ikke ikke kan lade være.

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 1. september 2021 | Nr. 7 2021

INGREDIENSER

• 200 g brombær

• 65 g mel

• 65 g sukker

• 3 æg

• 1 æggeblomme

• 4 dl sødmælk

• 85 g creme fraiche

• 3 cl Calvados

• 1 vaniljestang

• Smør, til at smøre formen

 

 

Vanilje-creme fraiche:

• 150 g creme fraiche

• 1 vaniljestang

• 2 tsk sukker

 

Grej

4 små De Buyer-pander eller ildfaste lerfade

SÅDAN GØR DU

1. Tænd ovnen på 200 °C.

2. Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, creme fraiche og vaniljekorn. Blend kort med en stavblender eller pisk hårdt med håndpisker. Tilsæt herefter sukker, mel og Calvados samtidigt med, at du pisker med et piskeris, så der ikke opstår klumper. Dejen ligner til forveksling en pandekagedej.

3. Smør formen med smør og strø sukker på siderne af panderne eller formene og i bunden. Hæld 1/3 af dejen i formen og bag den i 8 minutter.

4. Tag den herefter ud, hæld resten af dejen ud over og fordel brombærrene på toppen af kagerne. Stil kagerne tilbage i ovnen og bag yderligere i ca. 16-18 minutter, til de er gyldenbrune og faste.

5. Bland creme fraiche, ca. 1 spsk pr. kage, med kornene fra vaniljestangen samt 2 tsk sukker.

6. Nyd kagerne lune eller ved stuetemperatur med vanilje-creme fraiche.

 

Det var min ambition med Løgismose Tawny Port at skabe en portvin, som kan nydes i tide og utide, et glas eller to eller tre. En portvin, der både er kompleks og dyb i smagen, men samtidig med friskhed og vitalitet. Den største ros jeg kunne få var, at der blev solgt mange flasker, for det betyder, at den bliver drukket, nydt, genkøbt og anbefalet videre fra mund til mund. 4 år og 30.000 flasker senere er Løgismose Tawny Port blevet en klassiker i sortimentet – missionen lykkedes.

- Sommelier og DipWSET, Thilde Maarbjerg