• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Flamberet kyllingelever med bitre salater

Opskrift til 4 personer

Kyllingens lever er en udsøgt spise, som udover en skøn smag byder på en lang række næringsmæssige fordele. Vi ser kun gode grunde til at lade kyllingelever indgå i madplanen, kan vi på det varmeste anbefale denne opskrift hvor kyllingelever flamberes i cognac og serveres med bitre salater og sprøde nødder. Skal der druer til, skal du ikke snyde dig selv for et match i særklasse, med de franske Savoie-vine i glasset.

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 29. april 2021 | Nr. 04 2021

INGREDIENSER

• 300 g kyllingelever

• Cognac eller calvados til flambering

• Blandede bitre salater

• Persille, bredbladet + krus

• 1 bundt grønne asparges

• 2-3 fintsnittede fed hvidløg

• 1 zittauerløg skåret i 1 cm tykke skiver

• Cornichoner

• 1 citron

• Olivenolie

• Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

Dup kyllingelever tørt med køkkenrulle og skær dem i to dele og fjern senen i midten.

Skær løg og hvidløg, skyl salaterne, hak persille, og knæk bunden af de grønne asparges.

Grill løgskiverne, asparges og en halveret citron. Anret de grillede grøntsager på de bitre salater, og pres saften af den grillede citron udover. Kom cornichoner på salaten.

Grill umiddelbart inden servering kyllingeleverne på en pande, som kan komme på grillen, og krydr med persille, hvidløg og salt og peber. Tilsæt et godt skvæt alkohol, sæt ild til og flambér kort.

Anret leveren på salaten og nyd, eventuelt med godt brød

GÅ PÅ OPDAGELSE I VORES OPSKRIFTUNIVERS

Find opskrifterne her