• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Flamberede figner med creme chantilly

En delikat, næsten luksuriøs og ikke mindst nem efterårs- og vinter- dessert med friske figner. Fignerne karamelliserer med varme krydderier og rødvin, flamberes i Cognac og serveres med luftig creme chantilly og portvin fra Colheita. Et oplagt bud på et alternativ til risalamanden juleaften, til dem, som ynder et sådan.

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER 

  • 4-6 store faste figner
  • 3 tsk rørsukker
  • 1 tsk god aromatisk honning, gerne kastanje- eller fyrhonning
  • Skal og saft af ½ citron
  • Skal og saft af ½ appelsin
  • 2 vaniljestænger
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • ½ stjerneanis
  • 1 dl rødvin
  • 1 godt skvæt
  • Cognac 2-3
  • dl piskefløde
  • 10 g florsukker

SÅDAN GØR DU

Smelt rørsukker og honning i en tykbundet pande med skallen og saften fra appelsin og citron, krydderurter, stjerneanis samt kornene fra en vaniljestang. Kog det til en gylden karamel ved moderat varme, sørg for at blandingen ikke brænder på. Halvér fignerne og læg dem i panden med skærefladen nedad. Skru ned for varmen og lad fignerne glasere i 12-15 min. Vend dem rundt og tilsæt rødvin og lad dem snurre yderligere 10 min. Skru op for temperaturen. Når panden er blevet godt varm, tilsæt et ordentlig skvæt Cognac og antænd det.

Mens fignerne koger, tilsættes kornenes fra den anden vanilje- stang samt flormelis til piskefløden som piskes let. Fjern evt. krydderurter og citrusskaller fra panden med fignerne vha. en pincet.

Servér fignerne lune med en anelse af saften fra blanding* samt creme chantilly.

*Er saften i blandingen meget tynd, kan den koges ind til passende konsistens, efter fignerne er taget op.