Flæskesvær med enebærsalt og citrondip

Vi elsker at snacke – og vi har en mistanke om, at vi ikke er alene om at elske knasende sprøde, salte og lidt fedtede snacks. Lad din fyraftensdrink eller aperitiffen inden middagen få vanedannende godt selskab af hjemmelavede flæskesvær, som drysses med enebærsalt for en perfekt harmoni med eksempelvis en god gin & tonic.

 Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021

INGREDIENSER:

 

FLÆSKESVÆR: 

• 500 g rå svær af svinekam

• Salt

• Enebær

 

CITRONDIP:

• 1 æggeblomme

• Citronsaft

• Citronskal

• Neutral olie

• Creme fraiche

• Salt og peber

 

SÅDAN GØR DU:

Kog flæskesværene i letsaltet vand i ca. 20 min. Lad dem dryppe godt af og bag dem herefter i ovnen ved 180 °C til de er sprøde. Tag dem ud af ovnen og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys dem med salt og kværnet enebær.

Pisk en mayonnaise af æggeblomme, citron - saft, salt og peber, som piskes godt sammen. Tilsæt derefter olie lidt af gangen til massen tykner. Smag til med citronskal og creme fraiche.

  TIP: Servér ELG Gin og Tonic til dine flæskesvær - det er nye højder for convenience 

FIND FLERE OPSKRIFTER

Gå på opdagelse og lad dig inspirerer i vores store opskriftunivers.

Se opskrifterne her