Flæskesvær med enebærsalt og citrondip
Vi elsker at snacke – og vi har en mistanke om, at vi ikke er alene om at elske knasende sprøde, salte og lidt fedtede snacks. Lad din fyraftensdrink eller aperitiffen inden middagen få vanedannende godt selskab af hjemmelavede flæskesvær, som drysses med enebærsalt for en perfekt harmoni med eksempelvis en god gin & tonic.
Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021
INGREDIENSER:
FLÆSKESVÆR:
• 500 g rå svær af svinekam
• Salt
• Enebær
CITRONDIP:
• 1 æggeblomme
• Citronsaft
• Citronskal
• Neutral olie
• Creme fraiche
• Salt og peber

SÅDAN GØR DU:
Kog flæskesværene i letsaltet vand i ca. 20 min. Lad dem dryppe godt af og bag dem herefter i ovnen ved 180 °C til de er sprøde. Tag dem ud af ovnen og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys dem med salt og kværnet enebær.
Pisk en mayonnaise af æggeblomme, citron - saft, salt og peber, som piskes godt sammen. Tilsæt derefter olie lidt af gangen til massen tykner. Smag til med citronskal og creme fraiche.
TIP: Servér ELG Gin og Tonic til dine flæskesvær - det er nye højder for convenience

FIND FLERE OPSKRIFTER
Gå på opdagelse og lad dig inspirerer i vores store opskriftunivers.