• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

”FLÆSKESTEG”

Med æbler og svesker

CA. 4 PERSONER

INGREDIENSER

1 svinemørbrad
1 slag af svin af samme
længde som mørbraden
2 æbler
1 spsk smør
100 g svesker
1 kvist rosmarin
1 spsk vindruekerneolie
salt og friskkværnet peber
kødsnor

SÅDAN GØR DU:

Puds sener af mørbraden. Rids skindsiden af slaget i harlekintern. Vask æblerne, skræl dem, fjern kernehusene og skær dem i grove tern. Sauter æblerne i lidt smør på en pande sammen med svesker og rosmarin. Krydr med salt og peber. Læg slaget med den ridsede side nedad og fordel æble- sveskekompotten ovenpå. Læg derefter den rensede mørbrad i en af siderne og rul slaget omkring mørbraden.

Snør rullen med kødsnor, ikke for stramt, da kompotten så vil blive presset ud. Brun stegen godt på panden i lidt vindruekerneolie og krydr med salt og peber. Steg den færdig på risten i ovnen ved 180 grader, til den har en kernetemperatur på 65 grader, og sværen er gylden og sprød. Husk at sætte et fad under til at opsamle det overskydende fedt. Lad derefter stegen hvile på risten i ca. 10 minutter.

Tænd grillen i ovnen og grill stegen på alle sider i ca. 1 minut, så den bliver ekstra sprød.

Brug skyen fra drypbakken til sauce. Si fedtet fra og brug skyen i en klassisk opbagt sauce.

Server gerne stegen sammen med rødkål og brunede kartofler. Men husk, at stegen også egner sig fortræffeligt som koldt pålæg på rugbrød, eller lun i en lækker sandwich.