30/6/2021 | Magasin 6 2021
Fjordreje-madder med grillet citron-mayo
En delikat lille snack-servering til den iskolde gin & tonic. De små madder er både visuelt stimulerende med sine spæde, lyse farver, og smagen er der heller ikke en finger at sætte på – glæd dig til en fin harmoni af små kødfulde rejer og en hjemmepisket mayonnaise, som får kant og let røget syre fra den grillede citron.
Ingredienser
- 100 pillede fjordrejer
- 12 små stykker brød
- ½ citron
- 1 æggeblomme
- 1 tsk dijonsennep
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 spsk god olivenolie
- Salt
Sådan gør du
Step 1.
Grill citronen på ‘kødsiden’ til den er mørkebrun og lad den køle ned.
Step 2.
Pisk æg og dijon-sennep til en homogen masse og pisk olien i lidt efter lidt, til det tager form som en mayonnaise.
Step 3.
Smag til med saft fra den grillede citron og naturligvis salt.
Step 4.
Grill brødet og dryp med en smule olivenolie.
Step 5.
Dut en klat mayonnaise på hvert brød og anret rejerne samt lidt urter på toppen af dem.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk