Fish n' chips
Gode, gamle kaptajn Haddock har fået sit navn efter kullerens engelske betegnelse. Fisken er en del af torskefamilien, dog er strukturen i kødet en smule finere end torskens. Hvis du vælger at følge denne opskrift slavisk, skal du starte på chipsene om formiddagen.
Ingredienser
- Chips
- 4 stk store bagekartofler
- 1 l vindruekerneolie
- Salt
- Lidt piment d’espelette
- Fish
- 600 g kullerfilet
- 10 g salt
- Et par håndfulde rygesmuld
- 1 dyb tallerken med Løgismose hvedemel
- 2 stk æg
- 1 dyb tallerken med panko (specialkøbmand)
- 2 spsk Løgismose smør
- 2 spsk vindruekerneolie
- Remoulade
- 350 g mayonaise
- 175 g sennepspickles
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 2 spsk finthakket estragon
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Chips
Step 1. Skrub bagekartoflerne grundigt og skær dem i ca. 2,5 mm tynde skiver på et mandolinjern. Skyl kartoffelskiverne godt i iskoldt vand og dup dem tørre på et viskestykke. Kom olien i en gryde og varm den op, til den syder om en tandstik. Steg kartoffelskiverne, lidt ad gangen, til de begynder at blive gyldne i kanten. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Krydr chipsene med salt og Piment d’Espelette og sæt dem til tørre i ovnen ved 60 grader i ca. 4-6 timer.
Fish
Step 1. Skær fileten på tværs i stykker a 4 cm og drys med salt. Læg dem i et fad og sæt fisken på køl natten over. Tag fisken ud af køleskabet, dup overskydende salt og saft af med et stykke køkkenrulle og læg dem i en stor sigte. Fordel et lag rygesmuld på ca. 1 cm i bunden af en tykbundet gryde. Sæt gryden på blusset og skru op på fuld knald, også for emhætten. Tag gryden af blusset, når smuldet begynder at ryge og tag gryden udenfor. Antænd rygesmuldet med en lighter. Læg sigten med fisken over, når ilden er brændt ud. Dæk med sølvpapir og lad fisken ryge i ca. 15 minutter. Tag fisken op af sigten og afkøl den helt i køleskabet. Vend de kolde fiskestykker i mel, æg og panko og steg dem gyldne i smør og olie på panden eller i frituren.
Remoulade
Step 1. Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Step 2. Server gerne dine fish n’ chips i en foldet avis eller i et stykke bagepapir. Stænk dem evt. med lidt god eddike og server remouladen til.
Andre forslag
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...