• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Ferskner med hindbær, Piemontehasselnødder og cremet vaniljeis

Jakob de Neergaard er synonym med Michelinstjerner, men i ligeså høj grad med absurd god is! Her får du Jakobs opskrift på ferskner med hindbær, Piemontehasselnødder og cremet vaniljeis, som sammen med et glas iskold, perlende Moscato vil tilfredsstille smagsløg og lade dig henføre til italienske sommer- drømme og storslåede gastronomiske øjeblikke.

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

2 modne ferskner
3 dl vand
50 g sukker
Saft af 1/8 citron
1⁄2 stang vanilje
250 g friske hindbær
50 g ristede Piemonte-hasselnødder
1 pose hindbærmandler fra Summerbird
1 bøtte vaniljeis fra Jacob & Jakob Icecream

Sådan laver du ferskner med hindbær, Piemontehasselnødder og cremet vaniljeis

Kog vand, sukker, vaniljestang (halveres og vaniljekornene skrabes ud) og citronsaft op – denne lage skal bruges til de blancherede, halverede ferskner.

Bring en gryde med vand i kog og lav et snit i toppen af fersknerne og blanchér dem (kog i 30-60 sekunder, indtil skindet løsner sig) og læg dem straks i koldt vand. Pil skindet af.

Halvér fersknerne og fjern stenen. Læg dem i gryden med sukkerlagen og pochér dem møre under låg, ved svag varme i 5-10 min. afhængig af størrelsen. Tag fersknerne op og køl dem af i køleskabet. Så snart sukkerlagen er afkølet, hældes den over fersknerne og de opbevares i lagen.

Halvér hasselnødderne og mandlerne. Tag vaniljeisen ud af fryseren 20 minutter før servering. Anret som vist på billedet.