Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

FERMENTERET JULEKÅL MED ÆBLER OG LØG

INGREDIENSER

1 rødkålshoved 
4 æbler
2 rødløg
3 kanelstænger
10 hele nelliker
Havsalt

SÅDAN GØR DU:

Snit kål og løg fint i tynde strimler med en kniv eller på en foodprocessor.
Riv æblerne groft på et rivejern

Bland kål, æbler og løg sammen i en stor skål og tilsæt 8 gram salt pr 500 gram snittede grøntsager. Bland det godt rundt og lad det stå 5-10 minutter.
Ælt det herefter godt igennem, så der begynder at løbe væde fra.
Tilsæt til sidst kanelstænger og nelliker.

Pak massen i et eller flere sylteglas med patentlåg og lad ca 2-3 cm være luft i toppen, da kålen udvider sig. Pres kålen godt sammen i glasset. Lad den stå ved stuetemperatur de næste 2-3 uger og gerne i et fad, da der godt kan løbe lidt væske ud af glasset undervejs.
Man kan eventuelt løbende lette på trykket i glasset ved at åbne låget et par sekunder.

Kålen kan serveres afkølet, ved stuetemperatur eller opvarmes efter behag.